Foto:

Heilooërs helpen elkaar door coronacrisis heen

  Samen in Heiloo

HEILOO - "We beseffen dat het ingrijpende tijden zijn, we moeten elkaar helpen waar mogelijk,” aldus minister Bruins tijdens de persconferentie van zondag 15 maart. Maar vooruitziende Heilooërs kwamen vóór deze oproep van de minister al in actie: twee dorpsgenoten deden een oproep op Facebook waarin zij concrete hulp aanbieden aan ouderen, zieken en hulpverleners.

Sandra Mulder, ook bekend van de feestdagenactie die zij ieder jaar organiseert met haar zoon Boet, draagt ouderen en mensen met een slechte gezondheid een warm hart toe. Ze nodigde deze groep mensen, die het nu niet makkelijk hebben, uit om haar een bericht te sturen zodat zij een boodschap voor hen kan doen. Ze kreeg veel hartverwarmende reacties van mensen die het bericht lazen en haar een handje willen helpen. In iedere wijk zoekt zij nu hulp zodat er een netwerk ontstaat van mensen die iets kunnen doen voor hun mede-Heilooërs. Als u zich aan wilt melden om te helpen, of u wilt zich (of iemand anders) aanmelden omdat u of diegene hulp nodig heeft dan kan dat via: sandramarco@live.nl of via haar Facebookpagina.

Ook Danique Schoorl maakt zich zorgen om haar medemens. Zij wil de hulpverleners ondersteunen die tijdens deze coronacrisis dag en nacht in touw zijn. Zorgprofessionals die behoefte hebben aan een warme maaltijd na hun dienst, die naast het net vissen in de supermarkt of die oppas nodig hebben, kunnen zich melden bij Danique. U kunt Danique Schoorl vinden via Facebook.

“Ga je een boodschapje doen en weet je dat je buren eigenlijk beter binnen kunnen blijven vanwege gezondheidsklachten of hun leeftijd, bied dan zelf aan om een boodschapje mee te nemen of breng ze een pannetje soep of een bordje stamppot,” aldus Sandra. Haar motto is immers #jekuntaltijdiemandslichtpuntjezijn.

Tekst: Margreeth Anema

Meer berichten