Afbeelding
(Her)Ontdek de bieb in Egmond!

(Her)Ontdek de bieb in Egmond

Regio

EGMONDEN - We vinden het fijn dat we je weer kunnen verwelkomen in één van de bibliotheekservicepunten in Egmond. Dat vieren we deze zomermaanden! Bezoek diverse gratis workshops, lezingen en bijeenkomsten. Je bent van harte welkom in één van de drie bibliotheekservicepunten. Op www.bibliotheekkennemerwaard.nl/egmond vind je ook een compleet overzicht van alles wat er te doen is. Hopelijk tot snel in één van de drie servicepunten in Egmond. Hieronder volgt een greep uit de gratis activiteiten.

Workshop online een reis boeken | 6 juli om 14.30 uur
De afgelopen jaren heeft het boeken van een reis via internet een enorme vlucht genomen. Maar wat komt er allemaal bij kijken, waar moet je allemaal op letten? Zijn online reiswinkels wel betrouwbaar en kan het veilig? Tijdens deze workshop geven we je tips om jouw reizen op een prettige manier te regelen via het internet. Voor deze workshop moet je een laptop of tablet mee nemen. Dinsdag 6 juli van 14.30 tot 16.30 uur in Dorpshuis de Hanswijk in Egmond aan den Hoef. 

Workshop fotografie onderweg | 7 juli om 15.00 uur

Tegenwoordig hebben we onze smartphone vrijwel altijd bij ons en gebruiken we hem vaak als fotocamera. Maar hoe leg je al dat moois dat je onderweg tegenkomt het beste vast? Hoe bepaal je het juiste standpunt, het mooiste perspectief of de ideale invalshoek? Je leert het tijdens deze workshop op woensdag 7 juli van 15.00 tot 16.30 in Huys Egmont in Egmond aan den Hoef.

Maak kennis met BiebStart PLUS
Vanaf september organiseert Bibliotheek Kennemerwaard maandelijks een voorleesmoment voor kinderen van 4 tot 6 jaar en hun (groot)ouders in de Egmonden. Samen lezen we gezellig een boek, spelen een ontdekspel en ontmoeten we buurtbewoners. Tijdens de zomervakantie maak je alvast kennis met Biebstart PLUS. Deelname is gratis. Biebstart PLUS is van 15.30 tot 16.30 uur. Op donderdag 15 juli en 5 augustus in Dorpshuis de Schulp in Egmond-Binnen. Op dinsdag 27 juli en 17 augustus in PostaanZee in Egmond aan Zee. En op vrijdag 30 juli (onder voorbehoud) en woensdag 11 augustus in Huys Egmont.

 

Aan tafel met… Poëziealbums | 27 juli om 10.30 uur
Hoe leuk was het als je vroeger een poëzie album had. Iedereen schreef er een versje in, je ouders, opa en oma en natuurlijk je vrienden. Je nam het mee naar school zodat meester of juf erin konden schrijven. En het was elke keer weer spannend welke versiering bij het versje was geplakt of getekend. Deze Aan tafel met …. gaat over poezië albums. Neem gezellig je album(s) mee en leer ook nog een stukje over de geschiedenis ervan. Dinsdag 27 juli van 10.30 tot 11.30 uur in Hanswijk.

Wandelen op de Griekse eilanden | 3 september om 15.30 uur
Griekenland is een fantastische bestemming om te voet te ontdekken. De combinatie van uitbundige natuur, een aangenaam klimaat en vriendelijke, gastvrije mensen biedt alle ingrediënten voor een heerlijke wandelvakantie. Marco Barten en Paul van Bodengraven verzorgen een presentatie met veel foto’s, verhalen en inspiratie. Vrijdag 3 september van 15.30 tot 17.00 uur in PostaanZee.

Aanmelden voor de activiteiten

Je bent van harte welkom bij (één van) de gratis activiteiten. De toegang is gratis maar aanmelden is noodzakelijk. Dat kan via www.bibliotheekkennemerwaard.nl/egmond.

Wij wensen je een fijne zomer!

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant