De Hoogeweg waar op deze foto de werkzaamheden nog in volle gang zijn.
De Hoogeweg waar op deze foto de werkzaamheden nog in volle gang zijn. (Foto: Aerovista Luchtfotografie)

Hoogeweg maandag 15 juli weer open voor verkeer

  Politiek

HEILOO - De Hoogeweg wordt op maandag 15 juli weer opengesteld voor het verkeer. Dit heeft wethouder Rob Opdam besloten naar aanleiding van gesprekken met bewoners van de Hoogeweg en Zuiderloo. De gemeente gaat het verkeer op de Hoogeweg volgen, om de verkeersveiligheid van onder andere fietsers te kunnen garanderen.

Petitie openstellen Hoogeweg
Door verwacht sluipverkeer op de Hoogeweg, vanwege werkzaamheden aan de spooronderdoorgang Vennewatersweg, zijn op 7 juni palen geplaatst op de kruising Zevenhuizerlaan – Hoogeweg. Dit in verband met de veiligheid van fietsers. Naar aanleiding van een petitie van 92 bewoners van de Hoogeweg en Zuiderloo en gesprekken met bewoners is gebleken dat zij het niet eens zijn met deze maatregel. Naar aanleiding van gesprekken met bewoners heeft wethouder Rob Opdam besloten dat de Hoogeweg vanaf maandag 15 juli weer open wordt gesteld voor het verkeer.

Monitoren verkeersveiligheid
De gemeente gaat het verkeer meten op de Hoogeweg tijdens de werkzaamheden aan de spooronderdoorgang Vennewatersweg. Als uit de metingen blijkt dat er structureel meer dan 2.500 motorvoertuigen per dag over de Hoogeweg rijden, wordt de Hoogeweg afgesloten voor autoverkeer. Dit is 4 à 5 voertuigen per minuut op het drukste moment van de dag.

Naar verwachting zijn de werkzaamheden aan de spooronderdoorgang in april 2020 afgerond. Dan is de Hoogeweg sowieso open voor verkeer.

Meer berichten