Foto: Archief Uitkijkpost

Bestemmingsplan aansluiting A9 onzeker

  Politiek

HEILOO - Door een uitspraak van de Raad van State zijn de vergunningen voor een aantal wegenbouwprojecten ineens onzeker geworden.

Volgens de hoogste bestuursrechter zijn regels die gebruikt zijn om te oordelen of er wel gebouwd mag worden, in strijd met Europese natuurwetgeving. Om stikstofuitstoot te reguleren, kwam er het Programma Aanpak Stikstof om vergunningen af te geven voor de bouw van veestallen, bedrijventerreinen en wegen. 

Volgens de Europese Habitatrichtlijn is zo'n regeling alleen toegestaan als zeker is dat de maatregelen om stikstofuitstoot te beperken ook echt werken, oordeelde het Europese Hof vorig jaar. Omdat dit niet het geval is bij het programma, mag dit niet gebruikt worden als factor bij het beoordelen van vergunningsaanvragen, oordeelt de Raad van State vandaag.

Duidelijkheid over de grote wegenbouwprojecten gaat langer duren, omdat deze meer gecompliceerd zijn, heeft een woordvoerder van de Raad van State laten weten. Het gaat daarbij ook om het Bestemmingsplan Aansluiting A9 Heiloo

Bron: Beatfm

Meer berichten