Start werkzaamheden nieuwbouw terrein Noordergeestkerk
Waar ooit de Noordergeestkerk stond, worden nu 15 huurwoningen gerealiseerd.
Waar ooit de Noordergeestkerk stond, worden nu 15 huurwoningen gerealiseerd. (Foto: Archief Uitkijkpost)

Start werkzaamheden nieuwbouw terrein Noordergeestkerk

  Politiek

HEILOO - Begin februari start de nieuwbouw van 15 huurwoningen op het terrein van de voormalige Noordergeestkerk en omgeving. Tijdens de werkzaamheden is slechts een deel van het parkeerterrein aan de Vinkenbaan beschikbaar. De werkzaamheden duren tot eind 2019.

Het deel van het parkeerterrein aan de Vinkenbaan waar de woningen komen, wordt afgezet met hekken. Parkeren is dan niet meer mogelijk. Wel kan er verder in de wijk geparkeerd worden. Er geldt geen parkeerverbod.

Nieuwbouw 15 woningen
In het nieuwbouwplan komt het huidige aantal parkeerplaatsen terug, aangevuld met extra parkeerplaatsen voor de nieuwe bewoners. Op het afgezette deel van het parkeerterrein wordt eerst het asfalt verwijderd en nieuwe grond aangebracht. Hierna wordt het riool aangelegd en starten de funderings- en bouwwerkzaamheden voor de 15 woningen. De verwachting is dat de woningen eind 2019 worden opgeleverd, en aansluitend worden verhuurd.

Totale afsluiting parkeerterrein
Voor de aanleg van het nieuwe riool is het noodzakelijk om het gehele parkeerterrein voor een week af te sluiten. Zodra de exacte datum van deze afsluiting bekend is, wordt dat met borden op het terrein aangegeven.

Meer informatie
Meer informatie over het nieuwbouwplan en de inrichting van de aangrenzende omgeving inclusief parkeergelegenheid vindt u op de website van Kennemer Wonen. Heeft u vragen neem dan contact op via info@kennemerwonen.nl of (072) 8 222 888.

Vragen over parkeren kunt u stellen aan Kees Neefjes, projectleider Noordergeestkerk van de gemeente Heiloo: keesneefjes@debuch.nl of 088 909 72 45.

Bron: Gemeente Heiloo

Meer berichten