Ook op het dak van Sportcentrum Het Vennewater liggen zonnepanelen.
Ook op het dak van Sportcentrum Het Vennewater liggen zonnepanelen. (Foto: archief Uitkijkpost)
Heiloo

Opening derde zonnesysteem van Cohesie op gemeentelijk vastgoed

  Politiek

HEILOO - Energie coöperatie COHESIE heeft onlangs een derde zonnesysteem gerealiseerd op een gemeentelijk pand. Het pand staat op de gemeentewerf. Inwoners van Heiloo en omgeving nemen deel aan deze zonnepaneleninstallatie, die bekend staat als BOR II. Op vrijdag 1 juni wordt de installatie feestelijk geopend door wethouder Rob Obdam.

In het project doen 24 inwoners mee en het omvat 256 zonnepanelen van de nieuwste soort. Deze panelen hebben samen een vermogen van 78 kiloWatt. De verwachting is dat zij op jaarbasis 70.000 kWh op gaan leveren. Dit is gelijk aan het gemiddelde stroomverbruik van 23 huishoudens.

Op naar 1000 panelen
Cohesie heeft nu 3 projecten gerealiseerd: de eerste is op het dak van sporthal Vennewater en het tweede project is eveneens op de gemeentewerf (BOR I). Alle drie de gebouwen zijn van de gemeente Heiloo, die de daken hiervoor beschikbaar stelt. In totaal zijn er nu 715 panelen geplaats. Deze drie projecten samen leveren voldoende stroom voor 60 huishoudens. Cohesie hoopt op niet al te lange termijn de 1000 te halen.

Geen geschikt dak, toch zonnepanelen
De energie coöperatie COHESIE is opgericht door een initiatiefgroep van Heiloo Energie. Zij hebben als doel om zonnepanelen te plaatsen voor inwoners die daarvoor zelf geen- of onvoldoende geschikte dakruimte hebben. Deze 'daklozen' worden daartoe lid van de coöperatie. Het rijk en energieleveranciers maken dit mogelijk in de zogenaamde 'postcoderoos-regeling'.

Interesse?
Wilt u graag zonnepanelen maar is uw eigen dak hiervoor niet geschikt? Op www.heilooenergie.nl vindt u meer informatie over Cohesie en hoe u mee kunt doen aan hun projecten.

Bron: Gemeente Heiloo

Meer berichten