Afbeelding

Gemeente Heiloo wil naar 75% afvalscheiding

1 mei, 14:41 Politiek Heiloo

HEILOO - Gemeente Heiloo sluit aan bij het landelijke doel van 75% afvalscheiding in 2020. Als dat lukt, dan houdt de gemeente de helft minder restafval (niet gescheiden afval) over. Omgerekend is dat 100 kilo per persoon per jaar. Dat kan door het inzamelen te veranderen; bijvoorbeeld door meer grondstoffen vaker of dichter bij huis op te halen.

Hoe halen we driekwart afvalscheiding?
Een extra container aan huis of meer ondergrondse containers in de wijk? Om nog meer afvalscheiding te bereiken zijn maatregelen nodig. Wat vindt u? Laat het ons weten en vul de enquête in. Dat helpt ons bij het maken van nieuw beleid over de afvalinzameling.

Waarom scheiden
Nog te veel afval belandt bij elkaar in het restafval en wordt verbrand. Dat is zonde, want zo gaan waardevolle grondstoffen verloren. Plastic, textiel, papier en glas zijn bijvoorbeeld heel geschikt voor nieuwe producten. Dan moet het wel gescheiden worden aangeleverd. Dat scheelt voor het milieu en ook in de kosten van verwerking.

Enquête
Doe mee en maak kans op een diner voor twee. De gemeente verloot twee dinerbonnen onder de deelnemers. U kunt ook anoniem meedoen, dan vult u geen e-mailadres in en loot u niet mee voor de dinerbon.

Enquête invullen  Liever op papier? Dat kan: bel 072 535 66 66 en u krijgt de enquête op papier thuisgestuurd.

Bron: gemeente Heiloo

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief