Voorzitter Wilma Eerenstein van COHESIE en wethouder Rob Opdam ondertekenen de overeenkomst.
Voorzitter Wilma Eerenstein van COHESIE en wethouder Rob Opdam ondertekenen de overeenkomst. (Foto: Habro Fotografie)
Heiloo

Gemeente stelt dak gemeentewerf beschikbaar voor zonnepanelen Cohesie

  Politiek

HEILOO - De gemeente Heiloo tekende vorige week een overeenkomst met energiecoöperatie Cohesie voor de plaatsing van zonnepanelen op een gemeentelijk pand op de gemeentewerf. Inwoners van Heiloo en omgeving kunnen op dit dak gezamenlijk een zonnepaneleninstallatie plaatsen, bijvoorbeeld wanneer hun eigen dak niet geschikt is voor zonnepanelen.

Met het ondertekenen van de overeenkomst stelt de gemeente - om niet - dit dak van een gemeentelijk gebouw ter beschikking aan Cohesie. Aanleg, onderhoud, verzekering en exploitatie van de panelen zijn voor rekening van de coöperatie zelf. Er zijn al eerder twee succesvolle projecten uitgevoerd door Cohesie op gemeentelijk vastgoed. Zo liggen er panelen op het dak van sporthal Vennewater en op een ander gebouw op de gemeentewerf van Heiloo. De gemeente gaat nog een aantal van haar daken op deze manier inzetten, mits de daken geschikt zijn. Op die manier wil de gemeente een bijdrage leveren aan het opwekken van zoveel mogelijk duurzame energie.

Geen geschikt dak, toch zonnepanelen
De energiecoöperatie Cohesie is opgericht door een initiatiefgroep van Heiloo Energie. Zij hebben als doel om zonnepanelen te plaatsen voor inwoners die daarvoor zelf geen of onvoldoende geschikte dakruimte hebben. Deze 'daklozen' worden daartoe lid van de coöperatie. Het rijk en energieleveranciers maken dit mogelijk in de zogenaamde 'postcoderoos-regeling'.

Interesse? Wilt u graag zonnepanelen, maar is uw eigen dak hiervoor niet geschikt? Op www.heilooenergie.nl vindt u meer informatie over Cohesie en hoe u mee kunt doen aan hun projecten.

Meer berichten