Impressie van de spoorwegonderdoorgang
(www.heiloo.nl)
Impressie van de spoorwegonderdoorgang (www.heiloo.nl)
Heiloo

Spoorwegonderdoorgang Vennewatersweg duurder dan verwacht

  Politiek

Het project spoorwegonderdoorgang Vennewatersweg in Heiloo gaat meer kosten dan in mei 2016 werd verwacht en komt nu op € 13.444.898.

Om het project te kunnen aanbesteden en uiteindelijk te realiseren is besluitvorming over verhoging van het investeringskrediet noodzakelijk. Er is een extra investeringskrediet van € 2,6 miljoen nodig.

Donderdag 7 september organiseert de gemeente Heiloo in samenwerking met ProRail een eerste inloopavond over de aanleg van de spoorwegonderdoorgang Vennewatersweg. De inloopavond is van 19.00 tot 21.00 uur in Hotel Fletcher, Kennemerstraatweg 425. Aanmelden is niet nodig, er is geen vast programma of plenaire presentatie.

Bij de realisatie van de spoorwegonderdoorgang wordt de Vennewatersweg gedurende 13 maanden in beide richtingen voor fiets- en autoverkeer afgesloten. Dit geeft een extra verkeersdruk op de andere spoorwegovergangen in Heiloo. Een tijdelijke overgang bij de Vennewatersweg tijdens de bouw zou € 2,7 miljoen gaan kosten en wordt daarom niet gerealiseerd.

Uit berekeningen blijkt dat met name de spoorwegovergang Zevenhuizerlaan zwaarder wordt belast. De stremming van de Vennewatersweg lijkt geen groot effect te hebben op het verkeer over de spoorwegovergangen in het noorden van Heiloo. Alleen voor de Schuine Hondsbosschelaan wordt een beperkte toename van verkeer verwacht.

Bron: Beatfm/Gemeente Heiloo

Meer berichten