Bezoekers van de inloopavond laten zich informeren.
Bezoekers van de inloopavond laten zich informeren. Foto: Marcel Keet

Veel belangstelling inloopavond aansluiting Heiloo op A9

Politiek Heiloo

HEILOO - Grote drukte gisteravond in Fletcher Hotel Heiloo tijdens de inloopavond over de aansluiting van Heiloo op de A9. De provincie Noord-Holland en de gemeenten Heiloo en Castricum toonden hier de ontwerp bestemmingsplannen aansluiting A9 voor Heiloo en Castricum. De aanwezigen bekeken onder andere de ontwerptekeningen, plankaarten, rapporten en planningen. Daarnaast draaide de nieuwste film over de aansluiting op de A9 en was er extra aandacht voor het thema natuur. Veel bezoekers stelden vragen aan de aanwezige deskundigen.

De ontwerp bestemmingsplannen liggen ter inzage van 23 maart tot 3 mei 2017. In een bestemmingsplan wordt de bestemming van een gebied geregeld. Om de aansluiting mogelijk te maken moet bijvoorbeeld een agrarische bestemming worden omgezet in de bestemming verkeer. Wie wil, kan een zienswijze op het bestemmingsplan indienen. Deze zienswijze wordt daarna beoordeeld door de commissie Openbare Ruimte van de gemeente. Eventueel vraagt de commissie om een mondelinge toelichting aan de indiener. De punten in de zienswijzen kunnen dan nog meegenomen worden in het definitieve besluit.

Waar?
De aansluiting op de A9 komt ter hoogte van de Lagelaan, met een aantakking op de Kennemerstraatweg en een verbinding naar de Kanaalweg via een oostelijke parallelweg langs de A9. De gemeente Heiloo noemt de aansluiting op de A9 belangrijk voor de woningbouw in Zuiderloo en Zandzoom (Limmen en Heiloo) en de ontwikkeling van het bedrijventerrein Boekelermeer. Dit omdat daardoor een betere spreiding en doorstroming van verkeer mogelijk zou zijn.

Meer informatie over het ontwerp bestemmingsplan en de bijbehorende procedure vindt u op de websites van de gemeenten Heiloo en Castricum en op www.ruimtelijkeplannen.nl. Zie ook op de website van de gemeente Heiloo een impressie die de provincie Noord-Holland liet maken van de aansluiting op de A9.

Foto van de geplande uitsluiting van Heiloo op de A9.
Afbeelding
Met het Veiligheidsbeleidsplan bouwt gemeente Heiloo aan een veilige samenleving Nieuws 1 uur geleden
Kom genieten van de prachtige collectie historische bloemen bij Hortus Bulborum.
Hortus Bulborum Limmen opent het nieuwe seizoen Nieuws 4 uur geleden
Wethouder Tromp helpt de kinderen bij het planten van een pruimenboom op het plein.
Pruimenboom geplant bij Kinderdagverblijf De Vogeltuin Nieuws 16 uur geleden

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant