V.l.n.r.: Dhr. Bergmans, burgemeester Hans Romeyn en vergader-voorzitter Hans van Halem.
V.l.n.r.: Dhr. Bergmans, burgemeester Hans Romeyn en vergader-voorzitter Hans van Halem. (Foto: Evert Visser)
Heiloo

Raad: aanbeveling tot herbenoeming Hans Romeyn

  Politiek

HEILOO - De gemeenteraad van Heiloo stemde vanavond positief over de aanbeveling tot herbenoeming van burgemeester Hans Romeyn. De stemming vond plaats omdat de benoemingstermijn van de burgemeester op 15 juni afloopt.

Dhr. Bergmans van een vertrouwenscommissie die de herbenoemingsprocedure doorliep en de concept-aanbeveling opstelde, sprak over "een groot draagvlak" om de burgemeester voor een derde termijn te benoemen. Hij noemde de burgemeester geloofwaardig, authentiek, integer en betrokken bij de burgers van Heiloo. Hans Romeyn uitte zich dankbaar voor het vertrouwen en liet weten "ontzettend blij" te zijn met de aanbeveling. "Ik ervaar het als een eer om hier burgemeester te zijn." De burgemeester ziet betrokkenheid voor elkaar en het blijven investeren in elkaar als belangrijke elementen binnen een gemeenschap. "Laat niemand je wijsmaken dat je er niet toe doet." Verder sprak Hans Romeyn bijvoorbeeld positief over de betrokkenheid en het werk van de lokale en regionale pers, zoals De Uitkijkpost. 

Een volgende stap is dat de Commissaris van de Koning adviseert over de aanbeveling voor de herbenoeming. Hij rapporteert over het verloop en de inhoud van de procedure aan minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties (BZK). Vervolgens besluit de minister over de herbenoeming en doet hij voordracht aan de Kroon. De herbenoeming is definitief na ondertekening van het Koninklijk Besluit door de Koning en de Minister van BZK. De laatste stap is het afnemen van de eed door de Commissaris van de Koning in het Provinciehuis. Dat gebeurt in juni 2017.

De 61-jarige Romeyn werd voor de eerste keer in juni 2005 benoemd tot burgemeester van Heiloo. Daarvoor was de geboren Beverwijker wethouder in Velsen.

Tekst: EJV Mediaproducties/Evert Visser

Meer berichten