Heiloo

Gemeente Heiloo doet mee aan Nationale Fiets Telweek

  Politiek

De gemeente Heiloo doet mee aan de Nationale Fiets Telweek, die op 19 september start. Een app brengt het dagelijkse fietsgedrag van deelnemers één week lang in kaart. Hierdoor worden uitdagingen en knelpunten die fietsers onderweg tegenkomen goed zichtbaar.

De verkregen gegevens gebruikt gemeente Heiloo bij de ontwikkeling van het nieuwe Verkeersplan, waarin de gemeente de fietser een hoofdrol wil laten spelen. De Fiets tel-app registreert één week lang het fietsgedrag van deelnemers in heel Nederland. Het brengt, de routes die zij fietsen, hoe lang zij erover doen en vertragingen die zij tegenkomen in kaart..

Heiloo krijgt na afloop van de Fiets Telweek beschikking over de verkregen fietsdata van de deelnemers in Heiloo (geanonimiseerd). Met deze inzichten gaan wij aan de slag om het fietsnetwerk in Heiloo te verbeteren en het fietsen prettiger en veiliger te maken.

Eventuele maatregelen komen terug in het Verkeersplan, dat bijdraagt aan een veilig, bereikbaar en leefbaar Heiloo. Het nieuwe Verkeersplan wordt in de zomer van 2017 aan de raad voorgelegd.

Meer berichten