Foto: aangeleverd
Regio

Urgente oproep omtrent steekpartijen

  Politie

HEILOO - De politie wil graag weten wie er in het afgelopen jaar zonder enige reden is afgesneden of bijna is geraakt door een automobilist, of is uitgescholden. In ieder geval op zo'n manier dat het extremer leek dan een gewone verkeersirritatie.

Er zijn bij de politie rond de honderd tips binnengekomen naar aanleiding van de incidenten waarbij in Castricum en Egmond aan den Hoef drie vrouwen waren neergestoken, dat laat de politie weten in de uitzending van Opsporing Verzocht van dinsdag 11 december. Veel tips gingen over de auto en wat voor type dat kon zijn, daar weet de politie inmiddels voldoende over. Ook heeft de politie gesproken met de vrouw die het eerste slachtoffer heeft geholpen nadat zij was gestoken. 

Lees ook: Meer duidelijkheid over aangereden hardloopsters Castricum en Egmond.

Het lijkt erop dat de dader geen andere slachtoffers heeft gemaakt, maar de politie doet een urgente oproep omdat de dader misschien op andere manieren is opgevallen in het verkeer, door bijzonder agressief gedrag zonder enige aanleiding. De politie wil graag weten wie er in het afgelopen jaar zonder enige reden is afgesneden of bijna is geraakt door een automobilist, of is uitgescholden. In ieder geval op zo'n manier dat het extremer leek dan een gewone verkeersirritatie. De politie houdt er rekening mee dat hij in het verleden misschien op andere manieren is opgevallen door agressief gedrag, bijvoorbeeld in het verkeer, dat nu om wat voor reden dan ook is geëscaleerd.

De politie gaat heel zorgvuldig om met alle tips en daarom bellen zij iedere tipgever persoonlijk op en ze zijn blij dat ze zo goed geholpen worden door de kijkers.
Bel voor tips met de politie: 0800-6070 (gratis), of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 (gratis). Ook kunt u het Online Tip Formulier invullen.

Bron en meer informatie: www.opsporingverzocht.avrotros.nl

Meer berichten