Foto: aangeleverde foto.

Meer duidelijkheid over aangereden hardloopsters Castricum en Egmond

  Politie

HEILOO - Maandagavond 26 november werd een hardloopster opzettelijk neergestoken. Kort daarvoor, op donderdag 22 november, zijn vermoedelijk ook twee andere vrouwen gestoken in Castricium. De recherche heeft deze twee incidenten in Castricum betrokken bij het onderzoek van de neergestoken hardloopster in Egmond aan den Hoef. Er zit waarschijnlijk een verband in. Dit is de politie nu aan het onderzoeken.

Aangereden en neergestoken hardloopster 
Die bewuste maandagavond 26 november raakte een 18-jarige vrouw tijdens een rondje hardlopen gewond. Terwijl zij rond 19.40 uur rende over de Rinnegommerlaan, werd ze aangereden door een donkerkleurige auto. Daarbij werd ze in haar borst gestoken.

Aanrijdingen Castricum
Enkele dagen eerder, op donderdag 22 november, zijn twee andere vrouwen verwond in Castricum. Rond 17.45 uur werd een 18-jarige vrouw aangereden toen zij fietste op de Zanddijk. Het slachtoffer liep hierdoor een klaplong op. 

Enkele ogenblikken later werd op diezelfde dijk nog een vrouw (52) tijdens het hardlopen verwond. Deze vrouw raakte hierbij gewond aan haar arm. Het vermoeden is dat, gezien de schade aan de kleding en hun letsel, dat zij ook gestoken zijn. 

Informatie auto 
De hardloopster in Castricum verklaarde dat de auto wegreed in de richting van Heiloo. De fietsster gaf aan dat de automobilist in de richting van de Westerweg reed. Beide denken een hoge, grote auto te hebben gezien. Het andere slachtoffer zag die auto van achter, en denkt dat het om een auto gaat met achterlichten in de vorm van een omgekeerde L. Ook geven ze aan dat het kenteken van de auto niet verlicht was.

Het slachtoffer in Egmond a/d Hoef zegt dat het gaat om een kleine donkerkleurige auto. Eén van de slachtoffers in Castricum vertelt over een zilverkleurige hoge auto. 

Getuigen gezocht
De politie is dringend op zoek naar getuigen. Heeft u donderdagmiddag 22 november iets verdachts gezien op de Zanddijk in Castricum? Of heeft u meer informatie over het incident in Egmond aan den Hoef op maandagavond 26 november? Neem contact op met de politie. Ieder detail is van groot belang.

Meer berichten