Afbeelding
Foto: Politievakbonden op Twitter
video

Politie voert actie: mogelijk geen boetes kleine vergrijpen

Politie

HEILOO - De politiebonden ACP, NPB, ANPV en VMHP roepen hun leden op vanaf maandag 9 juli alleen nog bekeuringen uit te schrijven bij grove schendingen van de openbare orde en veiligheid en anders te volstaan met een waarschuwing.

De bonden voeren actie voor een betere cao omdat zij de werkdruk te hoog vinden. "De blauwe citroen is genoeg uitgeknepen", aldus de bonden. De oproep om vanaf maandag 9 juli alleen grove overtredingen te bekeuren, kan Den Haag tientallen miljoenen euro's gaan kosten. In 2015 duurde zo'n actie 8 maanden. Strop: 70 miljoen euro, meldt politievakbond ACP op Twitter.

Agenten die met de actie meedoen, schrijven geen bekeuringen uit voor onder andere hardrijden, wildplassen, foutparkeren of fietsen zonder licht. Het is niet zeker of alle agenten met de actie meedoen, dus is het mogelijk dat er toch bekeuringen worden uitgedeeld voor lichtere overtredingen.

Donderdag 5 juli werd de aftrap gegeven voor de landelijke politieacties in Den Haag, zo is te zien in onderstaande video van politievakbond ACP.

Bron: politievakbond ACP op Twitter.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief