Afbeelding
Foto: Zoekjemee.nl

Vermiste Fiona Meiland is terecht (UPDATE)

Politie Regio

De sinds 19 december 2017 vermiste Fiona Meiland is terecht, dat laat politie NHN op Twitter weten.

Zij was op die dag vertrokken uit een klooster in Heiloo, het signaal van haar telefoon is daarna gepeild in het duingebied tussen Castricum en Heiloo. Daarna ontbrak ieder spoor.

Op zondag 3 juni heeft Zoekjemee.nl de gouden tip ontvangen vanuit Lourdes.

Zie ook: 
http://castricum.uitkijkpost.nl/nieuws/algemeen/26862/fiona-meiland-43-vermist-urgent-
http://castricum.uitkijkpost.nl/nieuws/algemeen/27078/-ik-ben-op-het-moment-bereid-alles-aan-te-pakken-om-haar-te-vinden-
http://castricum.uitkijkpost.nl/nieuws/algemeen/27230/nieuwe-zoektocht-naar-vermiste-fiona
http://castricum.uitkijkpost.nl/nieuws/politie/28472/hulp-gevraagd-vermissing-fiona-meiland-video-?redir

UPDATE: De moeder van Fiona, Veronica Handgraaf, laat aan Kijk op Castricum weten dat Fiona de laatste periode van haar vermissing in een vrouwenklooster in Lourdes heeft gezeten. De stichting Zoekjemee kreeg begin juni een mail in het Nederlands van een pater die in contact staat met dat klooster. Ze zou wel een verminderde gezondheid hebben. Nadat er foto's aan de recherche waren gegeven stond vast dat het daadwerkelijk om Fiona ging. Ze is met de trein van Heiloo naar Lourdes gereisd, haar telefoon heeft ze waarschijnlijk weggegooid of uitgezet, zo is te lezen op NH Nieuws. Fiona wilde in Lourdes 'opgaan in de natuur', en verbleef in de bergen van Lourdes, daarna kwam ze in het klooster terecht. In 2015 heeft ze ook een paar weken in de bergen van Lourdes gezeten, toen is ze binnen een maand na haar verdwijning gevonden. Fiona wil niet terug naar Nederland omdat ze zich een 'nummer in de zorg' voelt. Fiona lijdt aan de botziekte melorheostosis, waardoor ze slecht ter been is en veel pijn heeft.

Bronnen: Politie NHN, Zoekjemee.nl, NH Nieuws en Veronica Handgraaf

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief