BUCH event.  Foto: aangeleverd
BUCH event. Foto: aangeleverd

Tweede sporthal in Heiloo begin 2025 klaar

Nieuws


HEILOO - Met de bouw van een tweede sporthal in Heiloo wil de gemeente een stap vooruit zetten in het ondersteunen van een actieve en gezonde levensstijl voor inwoners van Heiloo. De tweede sporthal is in feite een uitbreiding van de sporthal Het Vennewater. De nieuwe sporthal komt aan de voorkant van de bestaande hal. De huidige ingang blijft daardoor behouden.

Bij de entree van de hal komen ongeveer 120 fietsparkeerplaatsen voor sporters en bezoekers. In de nieuwe sporthal komen 4 kleedruimtes voor sporters en teams. Met een afmeting van 24 bij 44 meter wordt de sporthal ruim en geschikt voor verschillende sporten en activiteiten. Er komt geen publieke tribune en er wordt geen rekening gehouden met faciliteiten voor bewegingsonderwijs. Deze voorzieningen zijn al beschikbaar in de bestaande hal.

Bij de bouw worden diverse maatregelen om de nieuwe sporthal duurzaam en energie-efficiënt te maken, zoals zonnepanelen en zonnecollectoren, en energiezuinige LED verlichting. De hal krijgt een groen dak op het lage dak tussen de nieuwe hal en de bestaande hal. De voorbereidingen voor de bouw duren tot het eerste kwartaal van 2024, waarna in het tweede kwartaal van 2024 gestart zou kunnen worden met de bouwwerkzaamheden van de sporthal. De oplevering van de nieuwe hal vindt plaats in het 1e kwartaal van 2025.

Bron: BeatFM

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant