Een deel van de mannen en wagens. Een prachtig gezicht!
Een deel van de mannen en wagens. Een prachtig gezicht! Foto: aangeleverde foto.

Cold Classic Car Experience: een update

Nieuws

HEILOO - Dit jaar heeft de Cold Classic Car Experience (CCCE) weer zijn stempel gedrukt op avontuur en teamwork. Lees hier hoe de eerste paar dagen zijn gegaan. De dag van vertrek: De ochtend begon met een voltallige equipe die zich verzamelde voor het ontbijt. Na het gebruikelijke praatje en het verdelen van de routes gingen de teams aan de slag, knutselend en sleutelend aan verschillende auto’s voordat ze richting Kongsvinger vertrokken.

Op de eerste dag van de CCCE 2024, van Gotenburg naar Åmål, verliep de reis soepel ondanks een lichte vertraging bij de haven. De teams genoten van schilderachtige wegen en nauwelijks enige problemen. Foto-opdrachten werden onderweg voltooid voordat ze de sneeuw inreden. Na het aanbrengen van spijkerbanden en een smakelijke maaltijd, rustten ze uit in het hotel, klaar voor een nieuwe dag.

Dag twee bracht hen van Åmål naar Kongsvinger. De derde dag begon met het rokend en pruttelend tot leven wekken van de auto’s na het ontbijt. Een koppige oranje Trooper van de Crew weigerde echter te starten, en onverwacht kwam een Volvo XC60 als vervangend vervoer te hulp.

Een avondrit door het besneeuwde Trysil markeerde de dinsdagavond, en bij middernacht vierde de groep een bijzondere mijlpaal. Op dag vier, die zich afspeelde in Trysil bij -30°C, genoten de teams van een route zonder al hun bagage te hoeven meeslepen. De sneeuw en het schitterende weer zorgden voor een onvergetelijke ervaring.

Hoewel dag vier voor dag vijf kwam, werd het beeldmateriaal pas later gedeeld. De route begon en eindigde in Trysil, waardoor de teams vrij konden genieten van het rondje Noorwegen-Zweden-Noorwegen te midden van het prachtige winterlandschap.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant