Afbeelding

Tijdelijke opvang asielzoekers in Hotel Fletcher Heiloo verlengd

Nieuws

HEILOO - Vanaf 25 juni jl. vangt het COA 80 vluchtelingen op in het Fletcher Hotel aan de Kennemerstraatweg 425 in Heiloo. Het COA wil graag gebruik blijven maken van de opvangplekken in het Fletcher Hotel, voor de duur van een jaar.

Het afgelopen half jaar is de opvang in het Fletcher Hotel goed verlopen. Met onder andere wekelijks een koffiemoment om verbinding tussen inwoners en de nieuwkomers te stimuleren. De opvangcapaciteit bij het COA staat echter nog steeds onder hoge druk. Er is nog steeds een hoge instroom van asielzoekers in Ter Apel. Het COA verlengt daarom ook de opvangmogelijkheid op plekken waar de opvang goed verloopt en waar verlenging mogelijk is. Het COA blijft verantwoordelijk voor de begeleiding, beveiliging en het beheer van de locatie. Het organiseert programma’s voor dagbesteding en faciliteert de zorg. 

Informatiebijeenkomst 

Om inwoners bij te praten is er een informatiebijeenkomst gepland op woensdag 29 november van 19.00 tot 21.00 uur in het Fletcher Hotel. Burgemeester Mascha ten Bruggencate en locatiemanager van het COA Majelle Slenters zijn aanwezig om het gesprek aan te gaan en vragen te beantwoorden. Na het informatieve gedeelte staan er hapjes en drankjes voor u klaar en er is internationale muziek.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant