De kerstboom bij de Elzenwal brengt sfeer.
De kerstboom bij de Elzenwal brengt sfeer. Foto: aangeleverd

Echte kerstgedachte bij de Elzenwal

Kerst in Heiloo

HEILOO - Op het hofje van de Elzenwal in Heiloo staat een prachtige kerstboom. Het is niet de enorme hoogte die deze kerstboom bijzonder maakt (6 meter!). Het mooie aan deze boom is echter het verhaal erachter. Een ware kerstgedachte!

Alle buren hebben namelijk gezamenlijk geld ingelegd om deze boom neer te zetten. “Het idee is een aantal jaren geleden ontstaan”, vertelt bewoner Rense. “Toen hadden we een kleinere boom! Dit jaar kwam er opnieuw een initiatief vanuit een aantal buurtbewoners, de zoektocht naar een nieuwe boom was een feit.” Het waren Tineke en Kristiaan die met het idee kwamen om een mooie, grote boom van lichtjes neer te zetten. Een topidee. De buurt was gelijk razend enthousiast. Ina: “Het was voor mij als nieuwkomer een geweldig initiatief om samen wat te doen!”

“De keuze was nog een behoorlijke uitdaging en er is een ware poll in het leven geroepen om een keuze te maken!“ lacht Rense. Er is uiteindelijk voor een boom gekozen die eigendom blijft van de buurtbewoners. “Zo kunnen we elk jaar genieten van onze gezamenlijke, mooie, verlichte boom!” Buurtbewoner Alex heeft uiteindelijk het geld ingezameld en de boom opgehaald. Met al zijn mankracht en met wat behulp van andere bewoners is de boom in elkaar gezet. Binnen een paar uur kon de buurt genieten van de prachtige verlichte boom.

Een mooie boom, een prachtig initiatief, alle buren samen. Een ware kerstgedachte.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant