V.l.n.r. Abe Wittebrood, Rene Beerepoot, Kees Kops, Doortje de Hoogh, Peter Bijkerk en Theo Bakker.

Kees en Doortje zitten op de Boog.
V.l.n.r. Abe Wittebrood, Rene Beerepoot, Kees Kops, Doortje de Hoogh, Peter Bijkerk en Theo Bakker. Kees en Doortje zitten op de Boog. (Foto: aangeleverd)

Zware Hufters verblijden Autismecentrum De Boog

  Human Interest

HEILOO - Het was even overweldigend, toen ze de cheque ter waarde van € 2.500,- overhandigd kreeg van De Zware Hufters uit Heiloo. Maar al snel realiseerde Lenny Kroone, moeder van Kees en begeleider op de Boog, zich welke kansen dit prachtige bedrag biedt voor de zes kinderen met autisme die op de Boog onderwijs en zorg krijgen.

Lenny: "Voor de kinderen op de Boog is veel bewegen essentieel om te kunnen leren. Met dit geld hebben we daar ineens nog meer mogelijkheden voor! We kunnen er bijvoorbeeld het trampolinespringen van betalen, een wekelijks hoogtepunt voor al onze kinderen." Stichting Kees kreeg dit bedrag in juni al van de Zware Hufters en besloten in overleg om dit aan De Boog te doneren. De Zware Hufters deelde met veel plezier hun cheque nogmaals uit. Zij organiseerden al twee keer een uitdagende wintertocht met oldtimers: de Cold Classic Car Experience (CCCE) en haalden hiermee sponsorgeld op.

Cold Classic Car Experience 2020
Tussen 9 en 16 februari gaan de Zware Hufters opnieuw op pad met hun CCCE. Met maximaal 20 teams rijden ze in auto's van 30 jaar of ouder een winterse toertocht door Duitsland, Denemarken, Zweden en Noorwegen. De tocht is niet alleen een fantastisch evenement, maar ook een manier om geld in te zamelen voor Stichting Kees. De Stichting ondersteunt mensen met een beperking door ze de financiële mogelijkheid te bieden om begeleid te bewegen en te sporten. Naast de ondersteuning in het sportieve proberen ze ook op andere manieren mensen met een beperking financieel te ondersteunen. U vindt de Zware Hufters op zaterdag 21 december weer in 't Loo om sponsoren te werven. Net als vorige jaren kunt u weer een 'vriendje voor een tientje' worden.

Over Autismecentrum de Boog
Sinds maart 2018 biedt Autismecentrum de Boog een nieuwe vorm van zorg in combinatie met onderwijs in Heerhugowaard. Het is een ontwikkelplek voor kinderen met autisme, die wel onderwijs kunnen volgen maar om welke reden dan ook geen aansluiting vinden bij het bestaande onderwijsaanbod. Het autismecentrum is een veilige plek voor kinderen met autisme, waar ze onderwijs wél aankunnen. Met intensieve, individuele begeleiding (1-op-1 en in de groep) en een onderwijspakket op maat voor elk kind. Om dit mogelijk te maken hebben ouders, Esdege-Reigersdaal en Heliomare de handen ineen geslagen.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heiloo heeft steeds meer winkels. Van mode, sport, doe het zelf tot cadeaus. Winkelt u in?Reageren!