Meester Wim en de leerlingen aan het werk in de schooltuin.
Meester Wim en de leerlingen aan het werk in de schooltuin. (Foto: aangeleverd)

De schooltuin van meester Wim

  Human Interest

EGMOND AAN DEN HOEF - Vanaf de eerste schooldag in groep 6 hangt de spanning in de lucht… Dit jaar gaat het gebeuren, al moeten de leerlingen nog wachten tot maart of april, net waar de weergoden zin in hebben.

En dan is het zover, de voorbereidingen gaan van start. We gaan beginnen met de schooltuin!
Eerst de naambordjes uitzagen en schilderen, iedereen wil natuurlijk de allermooiste. De naambordjes zijn klaar, de groep hulpouders is compleet en de eerste datum staat vast. Elke week zijn de kinderen van groep 6/7 tot het najaar onder schooltijd een uur in de schooltuin bezig, en na schooltijd is de tuin ook een aantal middagen open voor de kinderen.

Dit alles gebeurt al vele jaren, weer of geen weer, onder begeleiding van meester Wim Noteboom. Met veel liefde, inzet en verstand van natuur en kind, werkt meester Wim met de kinderen elk jaar een programma af: spitten en schoffelen, planten en oogsten, verzorgen, leren en samenwerken. En in het najaar staat de schooltuin volledig in bloei, een prachtig gezicht. Veel ouders worden dan verrast met prachtige bossen bloemen uit eigen tuin.

De schooltuin wordt elk jaar afgesloten met het boerenkoolfeest in de Slotkapel. Dit jaar vond het boerenkoolfeest plaats op vrijdag 22 november. De hulpouders koken dan een heerlijke stamppot van boerenkool en aardappelen uit eigen tuin, en samen genieten we nog even na van een prachtig tuinseizoen. Voor deze groep leerlingen stopt nu dit avontuur, maar de volgende groep staat al in de startblokken, net als meester Wim!

"Meester Wim, hartelijk bedankt voor uw goede zorgen en begeleiding, we hebben genoten!"

Hartelijke groet,
Groep 6/7 Jozef Kindcentrum

Meer berichten