Foto: aangeleverd

Heilooër Willem in prefinale Ouderen Songfestival

  Human Interest

HEILOO - Heilooër Willem Veldt doet mee aan het Ouderen Songfestival, het landelijke festival voor zangliefhebbers van 55 en ouder. Het is de eerste keer dat Willem meedoet, maar hij weet direct een plaats te bemachtigen in de prefinale.

Met zijn interpretatie van Jacques Brels Amsterdam overtuigde hij in de voorronde de jury. "Men zei ooit tegen mij dat het een moeilijk nummer is", aldus Willem. Een extra reden om voor dit lied te kiezen.

Op zondag 10 november mag Willem in de prefinale in Posthuis Theater Heerenveen ten overstaan van publiek en jury nogmaals laten zien dat zijn keuze de enige juiste is. Tijdens de voorronde werd Willem begeleid door artistiek leider en pianist Kees van Zantwijk. In de prefinale zal Van Zantwijks Ouderen Songfestival Combo Willem begeleiden.

Als Willem ook de jury van de prefinale weet te overtuigen, dan staat hij zaterdag 7 december op het podium van het DeLaMar Theater in Amsterdam. Met 15 andere finalisten zal hij dan een gooi doen naar de felbegeerde vakjuryprijs. Alle finalisten worden in de finale begeleid door het Ouderen Songfestival Orkest onder leiding van Kees van Zantwijk. De presentatie van de  grote finale van de 28e editie van het Ouderen Songfestival is in handen van Dolly Bellefleur.

Maar goed, eerst de prefinale op zondag 10 november. Wil je erbij zijn? Voor toegangskaarten belt u het Posthuis Theater op 0513-619494. Meer informatie over het songfestival op www.ouderensongfestival.nl

Meer berichten