Instrumental Disorder mag in
Instrumental Disorder mag in (Foto: aangeleverd)

Instrumental Disorder wint Popmania

  Human Interest

REGIO - De band Instrumental Disorder – opgericht in Heiloo – heeft de Noord-Hollandse bandwedstrijd Popmania gewonnen. De jury prees de band vanwege de prettig gestoorde zanger, de bijzondere songs en de goede instrumentalisten.

Er deden in totaal vijftien bands mee aan de competitie die werd gehouden in Kompleks in Heerhugowaard. De winnaars werden gekozen door een team van muziekprofessionals die hun sporen hebben verdiend in de regionale muziekindustrie. Het duo Mane won de tweede prijs en The Compounds plaatste zich als derde. De winnaars krijgen een geldbedrag, een radio-optreden bij Compleet FM, en de eer om Popmania 2020 te mogen afsluiten. De locatie was, tot de prijsuitreiking na middernacht, afgeladen vol.

Instrumental Disorder is in 2016 opgericht door middelbare scholieren van het Jac P. Thijsse in Castricum. De leden zijn Joeri Braams (gitaar), Yves Defesche (bas), Robin Caïro (drums) en Bob Adels (zang). De band repeteert wekelijks aan de Westerweg in Heiloo. Gitarist Joeri Braams produceert het materiaal dat tot nu toe bestaat uit twee albums en dat is te beluisteren via Spotify. Een nieuw album wordt in oktober 2019 opgenomen in cultureel podium De Bakkerij te Castricum en zal in 2020 verschijnen.

Meer berichten