Susan Groot met haar kleurengitaar welke zij ooit op een veiling bij de St. Radboud gekocht heeft.
Susan Groot met haar kleurengitaar welke zij ooit op een veiling bij de St. Radboud gekocht heeft. (Foto: STiP Fotografie)

Als een vis in het water op de Paulusschool

  Human Interest

HEILOO - Susan Groot, directeur van de Paulusschool, vierde op 5 september haar 25-jarig jubileum in het onderwijs. Na 15 jaar als leerkracht in de bovenbouw, intern begeleider en adjunct directeur op de St. Radboudschool gewerkt te hebben maakte zij in 2009 de overstap naar basisschool Pax Christi (tegenwoordig basisschool De Kerkuil) in Limmen. In januari 2014 werd zij aangesteld als directeur van de Paulusschool.

Het jubileum is woensdagochtend 4 september uitgebreid op de Paulusschool gevierd. Met een smoesje is Susan weggelokt bij de deur waar zij iedere ochtend kinderen en ouders welkom heet. Toen zij op het schoolplein terug kwam stonden daar alle kinderen en hun ouders. Ook haar eigen ouders en haar man waren van de partij. "Ik wist helemaal van niets. Mijn man was 's morgens 'gewoon' naar zijn werk gegaan, althans dat dacht ik. Het was een grote verrassing dat mijn ouders en mijn man er waren." Susan werd door de leerlingen van de school en hun ouders toegezongen. "Alle kinderen waren verkleed en ook hadden ze allemaal een bloem bij zich. Thuis staan nu 4 vazen met allerlei soorten bloemen. Er was ook voor taart gezorgd. Deze taart was versierd met een foto van mijn allereerste klas uit 1994," aldus Susan.

De gehele ochtend was er feest en werd Susan in het zonnetje gezet. De leerkrachten van de Paulusschool hadden een Sinterklaasrijm voor haar gemaakt en het bestuur kwam langs met een cadeau en bloemen.

Susan voelt zich als een vis in het water op de Paulusschool en is zeker niet van plan de school te verlaten. Op de Paulusschool geeft zij, naast haar directeurschap, muzieklessen aan de bovenbouw en indien nodig valt zij in als leerkracht.

Tekst: Yvonne van Stiphout    

Meer berichten