Burgemeester Hans Romeyn bezoekt Wim en Ank Nanne voor hun 60-jarige huwelijk.
Burgemeester Hans Romeyn bezoekt Wim en Ank Nanne voor hun 60-jarige huwelijk. Foto: STiP Fotografie

"Hij moet in de grond kunnen wroeten"

Human Interest

HEILOO - Op maandag 26 augustus bracht burgemeester Hans Romeyn een bezoek aan echtpaar Wim en Ank Nanne-van Leeuwen. Op zondag 25 augustus was het 60 jaar geleden dat zij in Beverwijk in het huwelijksbootje stapten.

Wim Nanne (87) is geboren en getogen in Heiloo aan de Hoogeweg. Daar woonden 3 generaties Nanne naast elkaar. Zijn hele leven heeft hij in de tuinderij en de bloembollenkwekerij gewerkt. Over de gehele wereld exporteerde de kwekerij voornamelijk bijzondere soorten tulpenbollen. Op zijn 60e is hij gestopt en moest het bloembollenbedrijf plaats maken voor de bouwactiviteiten van de Zandzoom. Maar Heiloo wilde hij niet verlaten en samen met zijn vrouw kocht hij een mooi appartement waar het echtpaar inmiddels al weer 20 jaar woont. Iedere dag geniet Wim Nanne van de tuin. Want het bloed kruipt waar het niet gaan kan. In zijn tijd was het in de bloembollenhandel nog allemaal handwerk. Wim Nanne: "Wij wilden graag naar een appartement verhuizen maar er moest wel een tuin bij zijn. Even naar buiten lopen om te snoeien of dode bloemen te verwijderen doe ik dagelijks." Ank Nanne vult aan: "Hij moet in de grond kunnen wroeten."

Ank Nanne-van Leeuwen (83) is geboren in Beverwijk. Na haar huwelijk met Wim heeft zij meegeholpen in het bloembollenbedrijf. Daarnaast had zij ook de zorg voor hun twee kinderen, een dochter en een zoon. Inmiddels is het gezin uitgebreid met 4 kleinzonen. Later was zij parttime werkzaam bij een modezaak in Heiloo.

Het echtpaar maakt nog regelmatig, samen met hun dochter en schoonzoon, mooie natuurreizen. Binnenkort gaan ze samen op reis. Als cadeau voor hun 60-jarig huwelijk kregen ze 3 nachten in een Bed & Breakfast in Balkbrug.

Tekst: Yvonne van Stiphout 

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant