Echtpaar Van Roode samen met burgemeester Hans Romeyn.
Echtpaar Van Roode samen met burgemeester Hans Romeyn. (Foto: STiP Fotografie)

"We hebben echt onze draai gevonden in Heiloo"

  Human Interest

HEILOO - Zaterdag 17 augustus bracht burgemeester Hans Romeyn een bezoek aan het echtpaar Van Roode. Deze dag waren zij 60 jaar getrouwd. Maar zij kennen elkaar al 70 jaar en weten nog precies waar hun liefde begon.

Meneer J. van Roode (80 jaar) en mevrouw W.M. van Roode-Bodt zagen elkaar 70 jaar geleden voor het eerst op de lagere school in Ouderkerk aan de Amstel. Dagelijks kwam meneer op de fiets naar school en mevrouw met de bus. Als beiden na een dag school weer huiswaarts gingen kreeg mevrouw altijd een kus op haar wang van meneer. De liefde is voor altijd gebleven en na hun huwelijk, dat voltrokken werd door de hoofdonderwijzer van de lagere school, werden zij de trotse ouders van 4 kinderen. Inmiddels is het gezin uitgebreid met 11 kleinkinderen en 7 achterkleinkinderen (nummer 8 en 9 zijn op komst) en natuurlijk de aangetrouwde gezinsleden.

Meneer is geboren in Amsterdam en mevrouw in Ouderkerk aan de Amstel. Nadat zij in Amsterdam plaats moesten maken voor de huidige flats in de Bijlmermeer zijn zij verhuisd naar Schagen. Van daaruit zijn zij verhuisd naar Alkmaar waar zij ruim 30 jaar in Daalmeer gewoond hebben. Zes jaar geleden hebben zij de Alkmaar verruild voor Heiloo en wonen ze met veel plezier in het dorp. "Wij hebben echt onze draait gevonden in Heiloo, aldus mevrouw Van Roode.

Werk

Meneer heeft een groot deel van zijn leven bij de Hoogovens gewerkt. Mevrouw heeft altijd thuis voor de kinderen gezorgd. Toen de kinderen iets ouder waren is zij nog 4 jaar Tupperware instructrice geweest. Naast werken was er zeker ook nog tijd voor hobby's en vrijwilligers werk. Van biljarten tot ministeck en van films kijken en muziek luisteren (vooral Nederlandstalig) tot spelletjes op de iPad. Meneer is trainer/coach geweest bij de Meerboys in Amsterdam en het hele gezin heeft bij de Schager Drumband gespeeld, waar meneer voorzitter was. De kinderen hebben nog mooie herinneringen aan de tijd dat meneer trainer/coach was bij de Meerboys. Iedere thuiswedstrijd kwamen de spelers voor de tactische bespreking bij het echtpaar thuis in hun woning in de Bijlmer, iets dat heel gezellig was.

Mevrouw haakt nog steeds heel veel. Zij maakt onder andere cadeautjes voor Stichting Helpende Hand in Heerhugowaard. Deze Stichting helpt mensen die door omstandigheden in de problemen zijn geraakt.

Vakantie

Ieder jaar gaat het echtpaar nog met de auto naar Winterberg in Duitsland. Daar genieten ze van de omgeving en de goede verzorging bij 'De Brabander'. Nederlandse mensen uit Noord-Brabant die daar een hotel runnen. Daarnaast gaan ze één keer per jaar lekker op vakantie met een busreis. Mevrouw Van Roode: "We komen op plekken waar onze kinderen nog niet eens geweest zijn." Maar ook een weekje Landall mag niet ontbreken.

Afscheidstournee

Het echtpaar heeft als cadeau voor hun 60-jarig huwelijk kaarten gekregen voor de afscheidstournee van Jan Keizer en Annie Schilder in het AFAS Circustheater in Scheveningen. Een geweldige avond hebben zij daar beleefd. Verder zal er een etentje volgen samen met de kinderen en hun echtgenoten/echtgenotes.

Tekst: Yvonne van Stiphout  

Meer berichten