Voor het samenstellen van de fietstocht bezochten de leerlingen belangrijke plekken in Heiloo, zoals hier Onze Lieve Vrouw ter Nood.
Voor het samenstellen van de fietstocht bezochten de leerlingen belangrijke plekken in Heiloo, zoals hier Onze Lieve Vrouw ter Nood. (Foto: aangeleverd)

Fiets de fietsroute van de Paulusschool!

  Human Interest

HEILOO - Wij, de kinderen van groep 5, 6 en 7 van de Paulusschool hebben een fietsroute georganiseerd! Daarbij fiets je langs belangrijke monumenten en gebouwen in Heiloo.

Als je bij zo'n plek bent kan je kijken in een boekje voor informatie over die plek. Je mag zelf bepalen met wie en wanneer je de route fietst. De fietstocht duurt ongeveer 1 uur en 30 minuten. Je kan het boekje met de route op 10 en 11 juli ophalen bij de Paulusschool (de school is open van half 9 tot half 3) en vanaf 11 juli bij de bibliotheek Heiloo en VVV op het Willibrordus terrein tijdens openingstijden.

We zijn met de klas naar alle belangrijke plekken in Heiloo geweest. Misschien heeft u ons wel zien fietsen door Heiloo. We leerden onderweg veel over verkeerssituaties in de praktijk. We bezochten het Willibrordus, het gemeentehuis, de ter Coulsterkerk, de Witte kerk, de Hutkoffer, Onze lieve Vrouwe ter nood, De Abdij, Nijenburg, De Beun en Het Historisch Museum. Werkgroepjes hebben daar zelf een rondleiding geregeld. Elk werkgroepje heeft tijdens de bezoeken vragen gesteld, de antwoorden hebben ze in een tekst verwerkt, die tekst staat nu in het boekje. Wij willen alle gastheren en -dames hartelijk bedanken.

Kom naar de Paulusschool en fiets onze route! U vindt ons op de Hucht 6.

Tekst: leerlingen van de Paulusschool

Meer berichten