Dick Ramler tijdens zijn afscheidsreceptie.
Dick Ramler tijdens zijn afscheidsreceptie. (Foto: STiP Fotografie)

Geliefde directeur PCC Heiloo met keuzepensioen

  Human Interest

HEILOO - Donderdagmiddag 4 juli vond bij het PCC Heiloo de afscheidsreceptie plaats van directeur Dick Ramler. Dick, die veel betekend heeft voor met name het PCC Bergen en PCC Heiloo, gaat met keuzepensioen.

In 2007 trad Dick Ramler, van oorsprong docent geschiedenis, aan als directeur van het PCC Bergen. Onder zijn leiding vond een fikse modernisering plaats van het monumentale schoolgebouw. In 2012 maakte hij de overstep naar het PCC Heiloo. Ook hier kreeg Dick te maken met een verouderd schoolgebouw. Maar dit gebouw ging plaatsmaken voor nieuwbouw. Het werd een duurzaam gebouw waarbinnen ruimte kwam voor gezonde leefstijl. De ongezonde automaten gingen de deur uit en er kwam een gezonde schoolkantine.

Zijn liefde voor het onderwijs is nooit verminderd: "Een school moet een veilige omgeving bieden, waar leerlingen zichzelf mogen zijn én waar ze zich kunnen ontplooien. Het is belangrijk om te kijken naar wat een kind nodig heeft. Juist ook daarom heeft de identiteit van onze school met zijn zes kernwaarden mij altijd zo aangesproken; het gaat om de menselijke maat en echte persoonlijke aandacht. Een leerling moet het gevoel hebben dat hij gezien wordt en in zijn waarde wordt gelaten."

Tekst: Yvonne van Stiphout

Meer berichten