Mar en Tien halen de finish

  Human Interest

HEILOO - Mariëlle Apeldoorn (40) en Jantien Wijker (39) zwommen zaterdag 22 juni 2 kilometer met Maarten van der Weijden mee tijdens zijn Elfstedenzwemtocht.

Jantien maakte een heftige tijd door toen ze twee jaar geleden borstkanker bleek te hebben en Mariëlle heeft de ziekte vaak van nabij moeten aanschouwen. Daarom kwamen ze samen in actie en haalden een prachtig bedrag op voor kankeronderzoek.

"Toen we in Stavoren aankwamen liep Maarten ruim een uur voor op schema", vertellen Mariëlle en Jantien. "Dus na de registratie snel onze wetsuit aan en richting de start. Maarten kwam om 12.25 uur aan en nam bij ons startpunt een cheque in ontvangst van alle meezwemmers. We sprongen achter Maarten het water in. Heerlijk gezwommen met alle support! Eerst een stuk langs de weilanden vanaf de haven en daarna Stavoren in. Daar lagen allemaal bootjes met supporters erop en ook de bruggen stonden helemaal vol.

Binnen een uur behaalden we de finish. Het was een bijzondere ervaring om dit samen te mogen doen. Trots om na zo'n heftig jaar deze prestatie te kunnen leveren. We bedanken hierbij ook al onze sponsors die ervoor hebben gezorgd dat we € 5368 hebben binnengehaald voor kankeronderzoek!"

Ook Maarten van der Weijden haalde de finish. Hij haalde maar liefst €3.910.763,11 op voor onderzoek naar kanker met zijn zwemtocht langs de elf Friese steden.

Lees ook hier

Meer berichten