10 vragen aan...

Tien vragen aan... Bart Hoogcarspel

  Human Interest

1. Waar ben je geboren en getogen?
Geboren in Weesp en opgegroeid in Bussum. Achter ons huis was een braakliggend stukje grond van 100x100 meter. Hutten bouwen, kuilen graven en fikkie stoken tot iemand de brandweer belt omdat het uit de hand loopt…

2. Waarvoor wil je vechten?
Wij mensen hebben onze aarde veroverd, maar deze eigenschap helpt ons niet meer. Er is maar één aarde. Nu moeten we andere kwaliteiten inzetten. Leefbaar alleen is veel te mager. Biodiversiteit en energievoorziening zijn super belangrijk. Met mijn voorzitterschap van Heiloo Energie wil ik duurzame energievoorziening verder te helpen.

3. Wat is voor jou geluk?
Met familie en vrienden samen zijn, horen hoe het met iedereen is en zien hoe de geschiedenis wordt overgenomen door de volgende generatie.

4. Wat is jouw 'guilty pleasure'?
Aan het eind van de dag drink ik een glaasje rode wijn tijdens een laatste moment om tot rust te komen voor het slapen gaan. Ongezond, inderdaad…

5. Wie zou je voor een dag willen zijn?
Mezelf. En liever voor langer dan één dag…

6. Wat is jouw zwakte?
Denken dat iedereen blij wordt van een steentje bijdragen aan het geheel. Wat er gebeurt op de wereld komt niet van buiten, maar doen wij met z'n allen. De politiek en het bedrijfsleven zijn van ons allemaal.

7. Wat zoek je op reis?
Onderweg zijn om het onderweg zijn is mijn manier om mij te verbinden met waar ik ben. Maar liefst met een concreet doel: zonder dat voel ik mij een beetje verloren.

8. Wat is voor jou de mooiste plek van Heiloo?
Ik loop graag vanuit het Heilooër bos over het polderpaadje naar het Maalwater. Het dijkje geeft mij het gevoel van ruimte en brengt rust in mijn hoofd.

9. Wat is je grootste angst?
Aangesproken worden door mijn kinderen en kleinkinderen: "Jullie waren erbij en deden niks. Nu zitten wij met de gebakken peren…".

10. Persoonlijke vraag van Wilma Eerenstein: Hoe is het naar jouw mening gesteld met de verduurzaming van Heiloo?
Ik zie een versnelling: steeds meer zonnepanelen en isolatie. Verder hebben bewoners van Heiloo en omliggende gemeenten meer dan 1/3de van windmolen Boekel gekocht. Ook steeds meer belangstelling voor informatieavonden van Heiloo Energie. En zeker ook ondernemers die steeds meer duurzame energie gebruiken. Maar we zijn er nog lang niet. Al hebben we nog zeker tijd om helemaal om te gaan, er zal nog veel moeten gebeuren. Ik heb er alle vertrouwen in dat het kan en gaat lukken. Schouders eronder, zou ik ons toewensen!

Ik geef de tien vragen door aan Nienke Beenhakker. Mijn persoonlijke vraag aan Nienke is: 
Wat is voor jou de verbinding tussen je studie en werken bij EkoPlaza?

Meer berichten