Grote rommelmarkt Eensgezindheid

  Human Interest

EGMOND-BINNEN -  Op zaterdag 25 mei is het weer zover: Muziekvereniging Eensgezindheid uit Egmond-Binnen houdt voor de 49e achtereenvolgende keer haar jaarlijkse grote rommelmarkt.

Groot
Je kunt met gemak een paar uur doorbrengen op het 2500 m2 grote kerkplein dat door de leden van de muziekvereniging en tal van vrijwilligers met koopwaar is volgezet. Om 9.00 uur gaat de markt open en dan vinden kleding, schoeisel, radio- en tv apparatuur, computerspullen, tuingereedschap, c.v. en sanitaire spullen, groot en klein meubilair, gereedschappen, antieke spullen, curiosa, glas en aardewerk, potten en pannen, fietsen, boeken, lampen en andere elektrische apparatuur, speelgoed en lp's hun weg naar een nieuwe blije eigenaar.

De spullen die op het plein worden uitgestald zijn door de eigen leden opgehaald bij mensen die deze spontaan beschikbaar stelden Er zijn zoveel artikelen dat het bijna onmogelijk is om dat allemaal op te sommen. Alles ligt op soort gesorteerd op de daarvoor bestemde kramen.

Voor een snuffelaar is deze markt dus de ideale plaats om te zoeken naar iets dat valt onder een van de categorieën: leuk, handig, waardevol, praktisch, aanvullend, vervangend of 'dat had ik altijd al willen hebben'. Als speciale service worden de gekochte (grote) spullen tegen een geringe vergoeding thuisbezorgd in de regio Haarlem - Den Helder!

Pannenkoeken, broodjes, koffie en soep
Als je trek krijgt van al het gesnuffel, of als je een oude bekende tegenkomt en even bij wilt praten, kun je terecht in het midden van de markt. Daar worden de hele dag pannenkoeken gebakken en verkocht. Maar er zijn ook broodjes, koffie, limonade en soep.

Kinderen
Voor kinderen zijn er spelletjes waar ze hun behendigheid kunnen testen: zijn ze net zo handig met een hamer en een houten blokje als in een game op hun telefoon? Soms gaat er voor de kinderen een hele nieuwe / oude wereld open. En dan is er nog het 'Rad van avontuur' met de beste speaker die je je kunt wensen, zeker als je jong (van hart) bent.

Elke Euro telt dubbel
Natuurlijk is de rommelmarkt in de eerste plaats bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar buitenkansjes. Maar je koopt niet alleen iets moois voor jezelf. Je koopt ook een stukje plezier voor de groeiende stroom jeugdleden van het orkest, voor wie een mooi instrument gekocht kan worden. Dubbel plezier dus.

Zaterdag 25 mei 2019 in Egmond-Binnen. Grote rommelmarkt op het Kerkplein. Verkoop van 09.00 uur tot 14.00 uur. 

Meer berichten