In de meivakantie wordt het tweede deel van de workshop vloggen georganiseerd.
In de meivakantie wordt het tweede deel van de workshop vloggen georganiseerd. (Foto: aangeleverd)

Meivakantie in Bibliotheek Heiloo: een tof activiteitenprogramma voor de jeugd

  Human Interest

HEILOO - Bibliotheek Heiloo heeft in de meivakantie verschillende leuke activiteiten voor de jeugd.

CoderDojo

Zaterdag 20 april, 10.30 – 12.30 uur

Deze keer gaan we met een kist vol micro:bits aan de slag, en leren we denken als echte programmeurs. De micro:bit is een klein computertje dat geprogrammeerd kan worden. Deelname is gratis, een toegangskaart is vereist. Verkrijgbaar via www.bibliotheekheiloo.nl

Speurtocht Boskinderen in de Bieb

Vanaf dinsdag 23 april, de hele meivakantie

Kom ook speuren in de bieb. Voor € 1,- krijg je bij de balie een schatkaart. Volg de aanwijzingen en vind de schat. De schat is meteen je toegangskaart voor een spannende activiteit aan het eind van de meivakantie. Deze speurtocht is gemaakt in samenwerking met Egon van Boskinderen.nl.

Vloggen: deel 2

Maandag 29 april, 13.00 – 16.00 uur

Deze middag ben je welkom om verder te gaan waar we de vorige keer waren gebleven. In deze workshop duiken we nog dieper het montageprogramma iMovie in en gaan we aan de slag met nieuwe technieken zoals voice-overs, split screen, beeld in beeld en green screen. Daarnaast is er natuurlijk ruimte om vragen te stellen, dingen van de vorige keer op te frissen en aan elkaar te laten zien wat er voor moois al gemaakt is.

Voor kinderen van 10 jaar of ouder die de beginnersworkshop hebben gevolgd én voor kinderen die al wat ervaring hebben met iMovie en vloggen. We werken in tweetallen, met iMovie op de iPad. Heb je zelf een iPad of iPhone met iMovie, dan neem je die natuurlijk mee. Of je kunt er eentje lenen van de bibliotheek. Geef je snel op via www.bibliotheekheiloo.nl, er is maar ruimte voor 10 deelnemers.

Voorleesfeestje

Woensdag 1 mei, 14.30 – 15.15 uur

Alle kinderen van 3 tot 7 jaar zijn van harte welkom! Met knutselactiviteit na het voorlezen.

Peuteruurtje

Elke vrijdag, 10.30 – 11.30 uur

Kom lekker genieten van samen lezen én samen spelen tijdens het wekelijkse peuteruurtje op de jeugdafdeling.

Meer berichten