De leerlingen van groep 3 en 4 van de Willibrordschool gingen vol overgave aan het koken onder leiding van De Kookschool.
De leerlingen van groep 3 en 4 van de Willibrordschool gingen vol overgave aan het koken onder leiding van De Kookschool. Foto: Harald Schipper

De kookschool geeft les op Willibrordschool

Human Interest

HEILOO - Op vrijdag 29 maart was het een waar kookfestijn bij groep 3 en 4 van de Willibrordschool; zij kregen kookles van De Kookschool.

In aanloop naar deze dag gingen de kinderen op supermarktsafari. Ze ontdekten welke groenten nu in de supermarkt liggen en uit welk land ze komen. Bij aanvang van de les werden al deze landen op een grote wereldkaart opgezocht. Zo maakten de kinderen zichtbaar dat de groenten nu eigenlijk van over de hele wereld komen. Daarna was het tijd om aan de slag te gaan. De klas van 30 kinderen werd verdeeld over twee groepen.

De ene groep ging eerst met hun juf Sophie op ontdekkingstocht naar het verhaal achter de vijf verschillende groenten: de bloemkool, sperzieboon, pompoen, mais en spinazie. Op verschillende manieren ontdekten zij niet alleen hoe deze groenten groeien, maar ook wanneer ze geoogst worden en ze dus vers in de winkel liggen. Ook leerden zij waar de groenten oorspronkelijk vandaan komen en hoe ze hier terecht zijn gekomen. Zo voelden zij zich zelf even een ontdekkingsreiziger, die een grote rol bleken te hebben gespeeld bij de verspreiding van groenten naar andere werelddelen.

De andere groep maakte met elke groente een heerlijk gerecht dat zij aan elkaar presenteerden en van elkaar proefden. Er werd gesneden, geklopt, gebakken en gekneed. En in nog geen uur toverden ze eigenhandig wafels van bloemkool, spinazieflapjes, pompoenpannenkoeken, maïskoekjes en een heuse gezonde tv snack van sperziebonen op tafel! Na de pauze wisselden de twee groepen, zodat een ieder niet alleen het verhaal, maar ook de smaak van de 5 groenten kon ontdekken. Zo werd het thema 'Je bent wat je eet' niet alleen feestelijk, maar ook heel smakelijk afgesloten!

Foto is van Harald Schipper Fotografie en de Vomar sponsorde de versproducten. Voor meer informatie www.vandekookschool.nl

Afbeelding
Afbeelding

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant