MOET MEE Benefietconcert in Ter Coulsterkerk (pag 3 of 5)

  Human Interest

HEILOO - De 'Odd Fellow Orde' bestaat in 2019 maar liefst 200 jaar. Om de viering van dit bestaan een zinvolle herdenking te geven, heeft de Alcmaria loge besloten het project 'kindercoaches' van het Leger des Heils te ondersteunen. Om geld in te zamelen wordt er op zaterdag 23 maart een benefietconcert georganiseerd in de Ter Coulsterkerk in Heiloo. 

Kindercoach
Niet alle kinderen in Nederland groeien op in een optimale situatie waarin ze zich goed kunnen ontwikkelen. Zij hebben iets meegemaakt wat niet leuk was, zijn vaak bang, zijn gepest op school of hebben moeite om voor zichzelf op te komen. Ook zijn de kinderen verdrietig, bijvoorbeeld omdat zij iemand missen of omdat hun ouders gescheiden zijn. Allemaal moeilijke zaken om mee te gaan. Een kindercoach helpt deze kinderen hun draagkracht te vergroten. De kinderen leren nieuwe vaardigheden, waardoor zij weerbaarder in het leven komen te staan. Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld zelfbeeld en zelfvertrouwen, emoties, sociale vaardigheden, (faal)angst, pesten, rouw en lichamelijke gesteldheid.

'Odd Fellow Orde'
De 'Odd Fellow Orde' is in 1819 opgericht in Baltimore in de Verenigde Staten. Het doel van de orde was, om de vele mensen die in nood zaten te helpen aangezien er geen sociale voorzieningen waren. De 'Odd Fellows' komen iedere week bij elkaar en er wordt veel aandacht besteed aan de afdeling maatschappelijke activiteiten. Vandaar het besluit dit project van het Leger des Heils te ondersteunen.

Benefietconcert
De Protestante Gemeente te Heiloo heeft de Ter Coulsterkerk ter beschikking gesteld voor het organiseren van dit benefietconcert. U kunt luisteren naar Ann Robbert (sopraan), Esther Meulmeester (panfluit), Sebastiaan Schippers (piano) en Dub de Vries (orgel). Daarnaast leveren ook het Sneeker Mannenkoor Edoza, het Westerlauwers Mannenkoor en Jan Hibma een bijdrage aan het concert. 

Ter Coulsterkerk Heiloo
Zaterdag 23 maart, 20.00 uur
Entree € 15.- (inclusief koffie)
Telefonische voorverkoop via 072-5332703 en 06 -23407362 of kaartverkoop voor aanvang van het concert aan de deur.

Meer berichten