Achter van links naar rechts:  Kevin, Nick, Kevin, Jaap en Patrick. 
Voor van links naar rechts:  Dennis, Theo Groot (Rabobank), Jop, Wouter Bakker (Rabobank), Helder
Achter van links naar rechts: Kevin, Nick, Kevin, Jaap en Patrick. Voor van links naar rechts: Dennis, Theo Groot (Rabobank), Jop, Wouter Bakker (Rabobank), Helder (Foto: STiP Fotografie)

Rabobank Alkmaar e.o. reikt cheque uit aan Hattrick Zorg

  Human Interest

HEILOO – Donderdagmiddag reikten Theo Groot en Wouter Bakker van de Rabobank Alkmaar e.o. een cheque uit aan Hattrick Zorg, als bijdrage aan een uitdagend sportproject. Dit jaar een wandeling voor gehandicapten door de Oostenrijkse Alpen.

Elk jaar organiseert Hattrick Zorg een uitdagend sportproject voor een groep van hun cliënten. Na in 2017 een fietstocht van 400 kilometer georganiseerd te hebben en in 2018 een survivaltocht op de Veluwe (beiden met ondersteuning van Stichting Keer op Keer en Stichting Kees), wordt het dit jaar een buitenlandse aangelegenheid. Op 22 juni vertrekt een groep van 16 personen (cliënten en begeleiders) voor bijna een week naar de Oostenrijkse Alpen. Daar gaan zij onder leiding van een ervaren Nederlandse berggids 3 dagen wandelen. Het is de bedoeling per dag 9-12 kilometer te lopen en de groep overnacht in berghutten.

Elke woensdag traint de groep onder leiding van de vaste begeleiders Kevin Kraakman, Dennis Dingerdis, Daan Maart, Richie van Haaren en Jaap van den Kommer. Op zaterdag trekt de groep er op uit om tochten te lopen. En gezien de hoogte in de Oostenrijks Alpen zal de groep de komende tijd de benen nog verder gaan trainen.

Sommige van de cliënten zijn nog nooit in Oostenrijk geweest, zelfs het buitenland is vreemd voor hen. Extra spannend dus. Maar zin in deze uitdaging hebben ze allemaal. Jop: "We gaan samen een prestatie neerzetten, we gaan vrienden maken en we blijven zingen. Daar ben ik heel erg trots op. In een groep wandelen is leuk en stoer. En ik wil fit blijven en als je fit wilt blijven moet je blijven wandelen." Samen met Patrick Rupsam (Hattrick Zorg) gaat Jop in april 2019 meedoen aan de Maalwater Run.

Helder wil meer sportief bezig zijn. Maar ook open zijn naar anderen, vriendschappen sluiten, voor een betere gezondheid zorgen en fit blijven.

Nick: "Ik vind het prettig om in de natuur te zijn. Ik houd van de natuur en van watervallen, die ga ik zeker zien in Oostenrijk."

Naast Jop, Helder en Nick gaan ook Desai, Dylan, Joost en Jorrit mee om in Oostenrijk de bergen te gaan bedwingen.

De Rabobank Alkmaar e.o. wil dit initiatief graag ondersteunen. Daarom kwamen donderdagmiddag Theo Groot en Wouter Bakker naar Heiloo om namens de Rabobank Alkmaar e.o. een cheque van € 272,50 te overhandigen aan Patrick Rupsam.

Maar de tocht is duur, daarom worden er nog sponsors gezocht. Wilt u dit geweldige initiatief sponsoren dan kunt u contact opnemen met Jaap van den Kommer, email: jaapvandenkommer@gmail.com

Tekst: Yvonne van Stiphout

Meer berichten