Afbeelding
Foto: Pexels.com

Buurtsportcoaches organiseerden schaatsochtend

Human Interest

BUCH - Op donderdagochtend 13 december kregen volwassenen met beperkte financiële middelen de gelegenheid om te komen schaatsen in De Meent Bauerfeind in Alkmaar. Deze ochtend is georganiseerd op initiatief van de buurtsportcoaches van de BUCH-gemeenten.

Voor velen was het de eerste keer op schaatsen. Het gebruik van 'rekjes' was voor sommigen noodzakelijk, maar dit drukte de pret niet. Sommigen hadden een tijd geleden voor het laatst geschaatst: "Het was fantastisch". Als er volgend jaar een nieuwe editie gehouden wordt zijn deze deelnemers zeker weer van de partij.

De buurtsportcoaches zijn er voor alle inwoners van de BUCH. Buurtsportcoach Bart Ploeger: "Het was een zeer geslaagde dag, met een gevarieerde groep deelnemers. Die waren stuk voor stuk heel blij dat ze zo (weer eens) konden schaatsen. Een man uit Heiloo merkte dat zijn techniek nog een beetje roestig was, omdat hij 10 jaar geleden voor het laatst les had gehad of überhaupt op schaatsen had gestaan. Hij gaat nu toch kijken of hij het wellicht weer op kan pakken. Een man van buitenlandse afkomst stond voor de tweede keer in zijn leven op schaatsen. Hij was met een groepje onder begeleiding van hun taaldocente van de JAR opleidingen meegekomen. Hij lag na elke drie meter vlak op het ijs, maar alles met een constante glimlach op zijn gezicht." Als besloten wordt om het volgend jaar nog eens te organiseren, dan bindt Bart zelf ook zijn schaatsen onder. 

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant