Repetitie voor de uitvoering van de Koepelscratch Messiah 2018.
Repetitie voor de uitvoering van de Koepelscratch Messiah 2018. Foto: STiP Fotografie

Repetitie-avond voor Koepelscratch Messiah 2018 in Heiloose Royal Albert Hall

Human Interest

HEILOO - Dinsdagavond 11 december vond in de Cultuurkoepel een repetitie plaats voor de Koepelscratch Messiah 2018 door het Oratoriumkoor Heiloo. Op zaterdag 22 december zal dit muziekstuk van Händel voor de tweede keer in de Cultuurkoepel als scratch te horen zijn.

Na het succes van vorig jaar zal ook nu weer een bijzonder concert van de Messiah van Händel in scratch-vorm worden uitgevoerd. De scratch is een methode waarbij iedereen die bekend is met de muziek en graag in een koor zingt kan meedoen. Inmiddels hebben zich net als vorig jaar weer tegen de 200 zangers en zangeressen vanuit heel Noord-Holland aangemeld om mee te doen aan de uitvoering van dit fantastische koorwerk, met het bekende Hallelujah als hoogtepunt.

Het concert wordt uitgevoerd onder leiding van dirigent Paul Waerts en met medewerking van het Barok Orkest Cappella Maria Barbara. Voor de solopartijen zijn Martha Bosch (sopraan), Martine Straesser (alt), Peter Vos (tenor) en Matthijs Mesdag (bariton) gecontacteerd.

Bestuurslid Peter de Ruijter: "De prachtige Koepel van Heiloo, die iedereen wel kent vanaf de snelweg A9, ontwikkelt zich steeds meer als de Royal Albert Hall van Noord-Holland. Voor elke koorzanger is het een beleving om hier een keer gezongen te hebben. Een geweldige akoestiek en een prima Grand Café naast de Cultuurkoepel bieden een goede gelegenheid voor de uitvoering van de Messiah in scratch." In culinair opzicht wordt er samengewerkt met de 'buurman' van de Cultuurkoepel, Keuken met Karakter. Zij verzorgen desgewenst de lunch en het diner.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met James Hendrickx, voorzitter Oratoriumkoor Heiloo: 06-30108376 Wilt u de uitvoering bijwonen? Deze vindt plaats op 22 december om 19.00 uur in de Cultuurkoepel.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant