WereldLichtjesDag Heiloo

  Human Interest

HEILOO – Op zondag 9 december om 18.45 uur vindt in Cultureel Centrum 'De Strandwal' op Landgoed Willibrordus voor de 5e keer WereldLichtjesDag plaats, de jaarlijkse herdenking voor overleden kinderen.

Elk jaar worden overal ter wereld op de tweede zondag in december om 19.00 uur plaatselijke tijd kaarsjes aangestoken om overleden kinderen te herdenken. Iedereen die in een intieme sfeer samen wil herdenken, is vanaf 18.30 uur van harte welkom. Om 18.45 uur begint de bijeenkomst, de namen van overleden kinderen worden gezongen, de kaarsjes worden om 19.00 uur aangestoken en naast muziek zullen er troostrijke woorden klinken. Bovenal is er ruimte om samen stil te staan en te herinneren.

Het thema van deze avond is 'Handen'. De handen waarmee je je kind hebt gekoesterd, gestreeld, vastgehouden. De handen die hebben gevoeld. We reiken een uitgestoken hand naar elkaar om de warmte te voelen en het verdriet te delen. Na de bijeenkomst is er volop gelegenheid om na te praten met een kopje koffie of thee. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.

Breng zelf een lantaarntje met een kaarsje mee! Voor meer informatie zie de Facebookpagina WereldLichtjesDag Heiloo.

Meer berichten