Schaakteam De Duif 1 (v.l.n.r. Darien, Quinten, Jasper en Sil) onder leiding van ‘schaakvader’ Asaf Lahat won de wisselbeker op het Schoolschaaktoernooi van SV Oppositie.
Schaakteam De Duif 1 (v.l.n.r. Darien, Quinten, Jasper en Sil) onder leiding van ‘schaakvader’ Asaf Lahat won de wisselbeker op het Schoolschaaktoernooi van SV Oppositie. (Foto: aangeleverd)

CBS de Duif winnaar schoolschaaktoernooi

  Human Interest

HEILOO - Donderdag 29 november streden 8 leerlingen van CBS de Duif op het jaarlijkse Schoolschaaktoernooi in De Strandwal, georganiseerd door Schaakvereniging Oppositie. In de grote zaal speelden 14 teams van 7 basisscholen om de titel van Heiloo. Onder de strakke regie van toernooidirecteur Bastiaan van Dam werden er 5 ronden gespeeld in een moordend tempo van 7 minuten bedenktijd per persoon per partij.

Het eerste team van De Duif won vier partijen en speelde gelijk tegen De Springschans 1, die op de tweede plaats eindigde, gevolgd door De Meander 1.  Ook het tweede team van De Duif, bestaande uit Solien, Benthe, Hugo en Daan deed het goed, maar moest het afleggen tegen het tweede team van de Zuidwester, die de eerste prijs behaalde voor het aanstormend talent. De Duifleerlingen hadden in de 6 weken voor het toernooi schaaklessen gevolgd, die gegeven werden door de 'schaakvaders' Asaf Lahat en Arjen Dibbets, met een mooi resultaat!

Het was wederom een bijzonder geslaagd toernooi, mede dankzij de hulp van een aantal ouders en grootouders die wilden optreden als tafelleider/arbiter en de fantastische locatie van De Strandwal. Het toernooi werd financieel mede mogelijk gemaakt door de Opkikker van Stichting Keer op Keer.

Meer berichten