Sinterklaas en de Pieten genoten zichtbaar van alle aanwezige kinderen en ouders.
Sinterklaas en de Pieten genoten zichtbaar van alle aanwezige kinderen en ouders. (Foto: STiP Fotografie)

Heiloo verwelkomt Sinterklaas

  Human Interest

HEILOO – Zaterdag 24 november was het dan eindelijk zover. Sinterklaas en al zijn Pieten kwamen aan in Heiloo. Burgemeester Hans Romeyn, alle wethouders en heel veel kinderen en hun ouders stonden klaar om de Sint te verwelkomen.

Om 11.00 uur hadden heel veel kinderen zich verzameld voor het gemeentehuis in afwachting van Sinterklaas. Op het bordes stonden de burgemeester, de wethouders en Pieten al te wachten op de Sint. DJ-Piet zorgde voor de muziek en de kinderen en hun ouders zongen hun kelen schor.

Eindelijk verscheen de Goedheiligman. Alleen het grote Sinterklaasboek was verdwenen! Hoe moest de Sint nu weten waar welk cadeautje moet worden gebracht? De Luilakpietjes die op het boek moesten passen lagen weer eens te slapen. Ze waren zo moe doordat ze afgelopen nacht de hele nacht doorgewerkt hebben.

In ieder geval van één cadeautje wist Sint wel voor wie het was. Wethouder Fred Dellemijn mocht een PSV-bal in ontvangst nemen voor zijn kleinzoon Jort, die vrijdag 23 november in Eindhoven geboren is.

Na het gemeentehuis liep de Sint samen met zijn gevolg over het Looplein om daarna per koets te vertrekken naar het Stationscentrum. Daar aangekomen reikte Sinterklaas vier prijzen uit aan de winnaars van de kleurwedstrijd. Thijs Timmer (5 jaar) was één van de gelukkige. Op de vraag of hij echt zelf de kleurplaat zo mooi had ingekleurd antwoordde hij: "Ja, dat mooie kleuren heb ik van mijn papa geleerd." Naast Thijs mochten Sara Mogge (6 jaar) Cheng Heemstra (10 jaar) en Amber Luybé (8 jaar) ook een prijs in ontvangst nemen.

Daarna vertrok de stoet naar de Strandwal waar een groot feest losbarstte. En weer waren de Luilakpietjes in slaap gevallen. Gelukkig werden ze op tijd wakker om het grote Sinterklaasboek terug te geven aan de Sint. Om ze wakker te houden deden de Luilakpietjes een dansje met de Danspieten. Maar of dat helpt…

Tekst: Yvonne van Stiphout

Meer berichten