Uit handen van Stefan Beers ontvangt Kees Kops de sleutels van de tandem.
VLNR. Lenny Kroone, Bart van Schagen, Stefan Beers, Jaap van den Kommer, Monique Tesselaar en achterop de tandem Kees Kops.
Uit handen van Stefan Beers ontvangt Kees Kops de sleutels van de tandem. VLNR. Lenny Kroone, Bart van Schagen, Stefan Beers, Jaap van den Kommer, Monique Tesselaar en achterop de tandem Kees Kops. Foto: STiP Fotografie

Stichting Kees schenkt een tandem aan Autismecentrum De Boog

Human Interest

HEILOO - Donderdagmiddag overhandigde Stefan Beers van Stichting Kees een spiksplinternieuwe tandem aan Autisme Centrum Noord-Holland in Heerhugowaard.

Sinds maart 2018 biedt Autisme Centrum Noord-Holland een nieuwe vorm van zorg aan in combinatie met onderwijs. Op locatie 'de Boog' in Heerhugowaard is een ontwikkelplaats voor kinderen met autisme, die wel onderwijs kunnen volgen maar om welke reden dan ook geen aansluiting vinden bij het bestaande onderwijsaanbod.

Het autismecentrum is een veilige plek voor kinderen met autisme, waar ze onderwijs wel aankunnen. Door intensieve, individuele begeleiding (1-op-1) en in de groep, kunnen ze zich ontwikkelen op onder andere emotioneel, cognitief, sensorisch, communicatief en sociaal gebied. Door een onderwijs-zorgpakket op maat voor elk kind komen de kinderen weer tot bloei en kunnen ze zich weer aansluiten bij de maatschappij. Plezier, balans en eigen motivatie zijn belangrijke uitgangspunten.

Autismecentrum de Boog is een initiatief van drie moeders. Lenny Kroone (de moeder van Kees), Monique Tesselaar en Heidi Grifhorst. Op het autismecentrum werken ouders intensief, samen met Esdégé-Reigersdaal (voor de zorg) en Heliomare (voor het onderwijs), aan de ontwikkeling van deze kinderen.

Ook beweging is belangrijk voor de zes kinderen die gebruik maken van het autismecentrum. Naast de fietsen die er al waren was er een nieuwe tandem nodig om met meer kinderen tegelijk te kunnen gaan fietsen. Stichting Kees heeft geld beschikbaar gesteld voor de nieuwe tandem. Dit geld is verkregen door opbrengsten uit het door hun georganiseerde voetgolftoernooi en door een donatie van de Zware Hufters uit Heiloo. Donderdagmiddag was het zover. Jaap van den Kommer van Busker Fietsen uit Bergen kwam de tandem brengen. Na overhandiging van de sleutels door Stefan Beers aan Kees Kops  werd de tandem gelijk in gebruik genomen door Kees en begeleider Bart van Schagen.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Bart van Schagen en Kees Kops proberen de tandem uit.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant