Foto: aangeleverd
Foto: aangeleverd

Burendag 2018

  Human Interest

HEILOO - Zaterdag 22 september is het weer Burendag: het jaarlijkse feest, dat je samen viert met je buren en de buurt. Het is een dag waarop je gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Bijna ieder jaar vieren een miljoen mensen in ons land Burendag.

Burendag is een mooie gelegenheid om buurtgenoten te ontmoeten waar u anders niet zo snel contact mee hebt. Of om juist uw bestaande burencontacten te versterken. U kunt zelf ook iets organiseren, hoe groot of klein ook.

Koffietafel of lunch?
U kunt bijvoorbeeld een gezellige koffietafel of lunch organiseren, waarbij iedereen iets meeneemt en deelt met elkaar. Of verras uw buren met een bloemetje of een kaartje om aan te geven dat u het burencontact zo waardeert. Of misschien willen uw kinderen deze dag wel hun trampoline of schommel delen met de buurtkinderen? Voor meer tips, inspiratie en financiering, kijk op www.burendag.nl.  Daar vindt u ook allerlei leuke posters en uitnodigingen om in uw buurt te hangen.

Minder goed contact met de buren
Misschien is er een buur waar u minder goed mee om kunt gaan. Dan kan Burendag het moment zijn om daar iets aan te veranderen. Een kleine toenadering kan soms al voldoende zijn om in een betere burensfeer te komen. Als u daar hulp bij nodig hebt, dan kunt u ook contact opnemen met De Bemiddelingskamer. De medewerkers van de  Bemiddelingskamer zetten zich in om de leefbaarheid tussen buren te vergroten en helpen u graag verder op weg.

Contact met De Bemiddelingskamer

Voor meer informatie over de Bemiddelingskamer thuis in buurtbemiddeling, kunt u kijken via www.debemiddelingskamer.nl of bel naar  06-41 198 555.

Bron: Gemeente Heiloo

Meer berichten