De oud-docenten openden de avond met een zelf geschreven lied.
De oud-docenten openden de avond met een zelf geschreven lied. Foto: Paul Dirks

Ouderwets gezellig tijdens reünie basisschool de Regenboog

Human Interest

HEILOO - Zaterdagavond vond in Brasserie in 't Groen de reünie plaats van de voormalige basisschool de Regenboog.


Deze Heilooër school bestond van 1976 tot 1984. Een van de kenmerken was dat het een kleine school was, iedereen kende elkaar. Dit was tijdens de reünie goed te merken. Al voor de opening door oud-directeur Lou Sinke, was iedereen met elkaar in gesprek. De oud-docenten hadden een mooi lied gemaakt om de avond te openen. Het lied gaf mooi weer waar de Regenboogschool toentertijd voor stond.

Er werden veel herinneringen opgehaald. Vooraf werden foto's van de Regenboogschool verzameld. Gedurende de avond werden deze op een scherm getoond. Daarnaast was er een 8mm-projector met filmpjes van werkweken, de bouw van de school en andere feesten. Het was ouderwets gezellig. Tijdens fancy fairs van de Regenboogschool werden er altijd mooie prijzen verdeeld. Dit rad was ergens op een zolder gevonden en draaide weer gedurende de avond. De hoofdprijs was een overnachting in een vijf-sterren-hotel.

Veel van de aanwezige oud-leerlingen spraken de wens uit om de reünie zeker nog een keer te herhalen. Mogelijk ziet iedereen elkaar weer terug over vijf jaar.

Tekst: Paul Dirks

Het was ouderwets gezellig om elkaar weer te zien.
Oude foto's en filmpjes werden op een groot doek vertoond.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant