Het Oratoriumkoor Heiloo onder leiding van Paul Waerts.
Het Oratoriumkoor Heiloo onder leiding van Paul Waerts. (Foto: aangeleverd)
Heiloo

Gouden Dagen jaarevenement

  Human Interest

HEILOO - Op 31 mei, 1 juni en 2 juni werd door Gouden Dagen Heiloo het Jaarevenement 2018 georganiseerd voor de oudere mensen uit Heiloo die door de beperkingen in hun mobiliteit moeilijk buiten de deur komen, zowel ouderen die thuis wonen als uit De Loet, Overkerck, Craenenbroeck en bezoekers van Villa Westervenne.


De dagen werden gehouden in Cultureel Centrum De Strandwal waar de medewerkers van Keuken met Karakter de zaal met feestelijk gedekte tafels hadden aangekleed en de bezoekers getrakteerd werden op koffie/thee met een Gouden Dagen gebakje, lekkere drankjes en heerlijke warme en koude hapjes. Ondanks dat een flinke onweersbui tijdens de aankomst van de bezoekers een spelbreker dreigde te zijn, trad op 31 mei het koor Fifty Singers op voor een goedgevulde zaal. De mensen genoten van de enthousiast gebrachte liederen onder leiding van Lonneke Lute, zoals 'Als de zon schijnt', 'Aan de Amsterdamse grachten' en 'Zwei kleine Italiener aus Napoli'. Er werd zelfs door een aantal bezoekers vrolijk gedanst en meegezongen. Zoals Lonneke zei: "Door te genieten van muziek komen er blije hormonen vrij en dat is gezond."

Op 1 juni verzorgde het Oratoriumkoor Heiloo onder leiding van Paul Waerts een mooi programma met liederen uit de Mattheus Passion en liederen van Haydn, en zongen alle mensen in canon het prachtige lied 'Als de wijn is in de man, dan is de ...'. Onder het genot van een drankje en een overheerlijke Amsterdamse bitterbal zaten de mensen gezellig na te praten en wisselde men zelfs telefoonnummers uit, precies wat Gouden Dagen voor ogen heeft: het vergroten van de sociale contacten van de mensen. Op 2 juni presenteerde Riet Hogerheyde een mooi gevarieerd programma van de Heilooër Operette Vereniging, dat begon met 'La Belle Hélène' van J. Offenbach, er werden rozen uitgereikt onder 'Rote Rosen' en er werd afgesloten met 'Adieu mein kleine Gardenoffizier' van Robert Stolz. Wim Noteboom had de muzikale leiding tijdens deze middag waar velen van genoten.

Vele Heilooër ondernemingen zijn sponsor van dit Gouden Dagen Evenement 2018. Rabobank Noord-Kennemerland trakteerde de koorleden op een bos pioenrozen, Taxi Zwart en Rolstoelbus Heiloo verzorgden het vervoer van de mensen met een rolstoel, Stichting de Buitenkans creëerde mooie bloemstukken op de tafels en de GGZ-busjes haalden en brachten de mensen met een rollator of die moeilijk ter been zijn. Keuken met Karakter heeft de mensen van heerlijke hapjes en drankjes voorzien. Sierhuis Events ontwierp de uitnodigingen en Stichting Trefpunt Heiloo was in samenwerking met ViVa! Zorggroep verantwoordelijk voor de totale coördinatie van het evenement.

Gouden Dagen vervult door het jaar heen ook individuele wensen van ouderen die door omstandigheden weinig of niet buitenshuis komen. Men kan een wens op een kaart invullen en inleveren bij of opsturen naar het Trefpunt Heiloo. Meer informatie vindt u op www.goudendagen.nl/www.welzijnheiloo.nl/www.vivazorggroep.nl/www.facebook.com/goudendagenheiloo.

Meer berichten