Siebe Wittebrood
Siebe Wittebrood (Foto: Evert Visser)
Egmond aan den Hoef

Siebe Wittebrood overleden

  Human Interest

EGMOND AAN DEN HOEF - Siebe Wittebrood, woonachtig in Heerhugowaard en voorheen inwoner van Egmond aan den Hoef, overleed maandagochtend aan de gevolgen van de ziekte kanker. De Uitkijkpost publiceerde in maart 2016 een artikel over Siebe en zijn ziekte waarin hij ook sprak over zijn boek 'Slanker door kanker'.

Siebe schreef in zijn boek openhartig en zonder opsmuk over de wereld van specialisten, scans, operaties, chemo en bestraling waarin hij terechtkwam. Dat deed hij oprecht met hier en daar een vleugje humor. Verder deelde Siebe zijn intiemste gevoelens: de angst voor een negatieve uitslag, het verdriet bij het brengen van slecht nieuws aan zijn familie en de zwarte humor die hem en zijn grote liefde Els door de zwaarste momenten heen hielp.

Dit taboedoorbrekende boek bevat veel herkenbaars voor kankerpatiënten en hun naasten, schrijft Uitgeverij Water. Het boek laat je lachen en huilen, biedt troost en geeft inzicht. Met positiviteit en wilskracht slaagde Siebe erin zijn leven op een normale manier vorm te geven. 'Ik heb kanker, maar ik ben nog niet dood.'

Het team van De Uitkijkpost wenst de familie en vrienden van Siebe veel sterkte toe.

De opbrengst van het boek komt ten goede aan Tijn, de zoon van Siebe en Els. Het boek is hier te bestellen.

Meer berichten