Foto: Martijn Bergsma.
BUCH

In gesprek met je vooroordeel

  Human Interest

Don't judge a book by its cover! Iemands uiterlijk, gedrag of houding is maar een klein stukje van het verhaal. In een steeds minder tolerante wereld waarin allerhande oordelen op de loer liggen, organiseren Bibliotheek Kennemerwaard, Bibliotheek Heiloo, Art. 1 Bureau voor Discriminatiezaken en Europe Direct Noord-Holland Noord een bijzonder evenement: de Human Library BUCH.

Op zaterdagmiddag 16 juni lezen de bezoekers van de bibliotheken in Bergen, Castricum en Heiloo geen boeken, maar mensen! Interessante mensen, die je in het dagelijks leven niet snel spreekt.

Deze 'levende boeken' hebben bijzondere (levens)verhalen waarin discriminatie, uitsluiting, stereotypering en vooroordelen een belangrijke rol spelen. Het publiek kan één op één in gesprek met o.a. een (ex)gedetineerde, een Syrische vluchteling, een jongen met autisme, een alleenstaande vader, een tienermoeder, een meisje met een dwarslaesie, een dame met ADHD, een journalistieke vluchtelinge en nog vele anderen. De in totaal 33 levende boeken zijn allen bereid om een kijkje in hun leven en ervaringen te geven.

Bezoekers van de bibliotheek kunnen in gesprek met deze 'levende boeken', waardoor op informele manier bestaande denkbeelden uitgedaagd en mogelijk gebroken worden.

.

Meer berichten