V.l.n.r.: Jeroen Steenhoek, Dennis Bakker, Dimitri Holtman, Dave Blakborn en Willem Blakborn
V.l.n.r.: Jeroen Steenhoek, Dennis Bakker, Dimitri Holtman, Dave Blakborn en Willem Blakborn Foto: aangeleverd

Vader, zoon en schoonzoon fietsen Elfstedentocht

Human Interest Heiloo

HEILOO - Na een (goede) nachtrust in Bed & Breakfast Exmorra een vroege start: om 06.00 uur op weg voor de 235 kilometer. Vader Willem Blakborn fietst de tocht voor de dertigste keer, zoon Dave Blakborn fietst voor de zevende keer mee en schoonzoon Dimitri Holtman begint voor de zesde keer aan de tocht der tochten. Dennis Bakker en Jeroen Steenhoek sluiten voor de eerste keer aan.

Na snel nog even wat calorieën naar binnen te hebben gewerkt, starten de mannen bij een temperatuur van 9 graden Celsius in Bolsward, waarna zij via Harlingen, Franeker en Holwerd in Dokkum aankomen. Daar is de eerste stop, met koffie en appelgebak! Vanuit Dokkum fietsen de mannen verder richting Leeuwarden, ongeveer 105 kilometer via de bekende Friese dorpjes Dronrijp, Winsum, Kubaard, Hichtum en weer in Bolsward waar de temperatuur inmiddels 23 graden is.

Intussen is heel Friesland op de been om de 15.000 deelnemers aan te moedigen en te aanschouwen. Een zeer gezellige, unieke sfeer voor de deelnemers. Rond 13.00 uur gaan de mannen op naar Sneek, waar zij bij de tweede stop een uitsmijter en colaatje nuttigen. Dan weer op de fiets en door naar IJlst, Sloten, Oudemirdum en Stavoren. Met nog 31 kilometer te gaan fietst het gezelschap verder via Hindelopen en Workum en dan de laatste 12 kilometer, op weg naar de finish in Bolsward omstreeks 18.00 uur. Bij de finish wacht een enorme mensenmassa de renners op met muziek en gezelligheid. Met een gemiddelde van 26 kilometer per uur in de benen, gaan de mannen moe maar voldaan weer richting de Bed & Breakfast. Op naar volgend jaar!

Zomaar een fietsverslag van fietsliefhebbers uit Heiloo, Egmond aan Zee en Alkmaar.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant