Foto: aangeleverd
Limmen

Wethouder bezoekt Kleurenorkest

  Human Interest

LIMMEN - De leerlingenraad van het Kleurenorkest heeft een parkeerplan gemaakt voor het gebied rondom de school. Ze willen een aantal verbeteringen doorvoeren en hebben daar de gemeente voor nodig. In dat kader kwam wethouder Marcel Steeman op school om zelf van de leerlingen te horen welke ideeën zij hebben.

De leerlingenraad was er klaar voor: Kiyan, Stan, Merel, Yael, Luke, Loghan, Menno en Liv. Willemijn en Emma horen er ook bij, maar waren niet aanwezig. Als iedereen er is, wil de wethouder eerst meer over de leerlingenraad weten. Wie zijn zij en wat doen ze? Hij legt de link naar de gemeenteraad. Dan wordt het parkeerplan besproken. De leerlingen vertellen over de gevaarlijke situaties rond de school aan de Hogeweg tijdens het brengen en halen van de kinderen. De heer Steeman, zelf vader van twee schoolgaande kinderen, herkent de situatie en geeft aan dat dit probleem op meerdere basisscholen speelt. Alle punten worden besproken. Ze hebben zelf al gesproken met directeur Els Vonk en ze hebben de ouders geïnformeerd. Ook spreken ze ouders aan als ze hun auto parkeren waar het niet mag. Ze denken erover flyers uit te delen en presentaties te geven in de klassen over verkeersveiligheid.

De wethouder is onder de indruk van alle ideeën en vraagt zich af wat hij voor de leerlingen kan betekenen. De leerlingen weten het wel. Er moet een Kiss & Ride strook komen, een parkeerplattegrond, meer parkeerplekken, politiesurveillance, camera's en extra verkeersborden. De wethouder complimenteert de kinderen met hun goede voorbereiding en hun inbreng. Hij belooft uit te zullen zoeken welke van hun ideeën ten uitvoer kunnen worden gebracht. Tenslotte benadrukt hij dat het er vooral om gaat dat automobilisten zich bewust worden van hun gedrag. Hij verwijst naar een uitspraak die hij ziet hangen op de muur over gedrag: "Ook parkeergedrag is gedrag. En dat kun je dus veranderen."

Meer berichten