Ton Alofs en Linda van Pel.
Ton Alofs en Linda van Pel. (Foto: aangeleverd)
Heiloo

Oude boeken voor nieuw speelgoed

  Human Interest

HEILOO - Op 14 april worden er enkele speciale sportboeken geveild. De opbrengst gaat naar Linda's Wereld. Deze veiling wordt rond 14:00 uur gehouden tijdens de Open Magazijn Dag van Antiquesportsbooks.com. Hier vindt u iets meer dan 6000 sportboeken in 17 talen. Het magazijn bevindt zicht boven Van Os Mode in Winkelhof 't Loo, tegenover Albert Heijn.

Het was een bijzondere ontmoeting, begin februari op de wielerbaan in Alkmaar. Tijdens de maandelijkse rommelmarkt kwam Ton Alofs Linda van Pel tegen. Hij heeft een internet antiquariaat in sportboeken en zij zamelt geld in om kinderen met Sinterklaas een paar extra mooie cadeautjes te geven. Ton kocht een paar boeken bij Linda en na enkele minuten praten, kwam Ton op het idee om tijdens de Open Magazijn Dag enkele bijzondere boeken te veilen en de opbrengst ervan aan Linda's Wereld te schenken. We hopen die middag een groot bedrag op te halen, zodat oude boeken weer nieuw speelgoed zal worden.

Achtergrond Linda 's Wereld
Linda vertelt: "Een paar jaar geleden plaatste ik een oproep op de Facebookgroep 'Gratis af te halen Alkmaar', waarin ik voor vijf kinderen schoencadeautjes voor Sinterklaas verlootte. De respons was overweldigend en ik besloot deze sinterklaasactie verder uit te breiden. In 2017 heb ik het gehele jaar nieuw en gebruikt speelgoed ingezameld. Van diverse mensen ontving ik donaties, ook uit mijn eigen zakelijke netwerk. Het gebruikte speelgoed verkopen we op de rommelmarkt in het Sportpaleis in Alkmaar, waar wij het hele jaar een gratis kraam ter beschikking hebben gekregen van de organisatie. Een hele klus die ons echter geen windeieren heeft gelegd. Afgelopen jaar hebben wij 110 kinderen kunnen verblijden met een tas met zes cadeaus. Daarnaast hebben we een sinterklaasfeest georganiseerd waarvoor Trompetterkorps Alkmaar haar locatie beschikbaar stelde. Hier kwam de echte Sint met zijn Pieten. Het was een groot feest. Uiteraard doe ik dit niet allemaal alleen. Ik heb de Facebookgroep Linda's Wereld opgericht waar mensen zich kunnen aanmelden. In de loop van het jaar hebben zich allerlei leuke mensen aangemeld als vrijwilliger en/of donateur."

Achtergrond Ton Alofs
Ton: "Enkele jaren geleden heb ik samen met mijn vrouw een webshop opgezet om sportboeken te verkopen. Ik moest gedwongen stoppen met werken, maar wilde niet achter de bekende geraniums komen te zitten. Ik heb heel veel belangstelling voor sport, ik houd van ondernemen én ik vind antiquarische boeken prachtig. Voeg deze drie ingrediënten samen en je hebt de webshop antiquesportsbooks.com. In 4,5 jaar hebben we een internetantiquariaat opgebouwd met ruim 6000 sportboeken in meer dan 17 talen en rond de 45 sporten. Het einde is nog niet in zicht. We verwachten zo rond de 10.000 boeken in onze collectie te kunnen invoeren. We hebben dus nog even te gaan. We onderscheiden ons doordat we snel leveren, maar bovenal kwaliteit leveren. De klant kan ons vertrouwen. Het magazijn kregen we twee jaar geleden in onze schoot geworpen. Co Oudejans van Van Os Mode had nog een plekje in zijn winkel en inmiddels liggen er prachtige boeken tussen de kleding.

Meer berichten